bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Νέα & ΕκδηλώσειςΤμήματα – Τάξεις

Απρίλιος 11, 2014από Dimitris Rouvalis

Η προσχολική ηλικία αποτελεί ίσως μία από τις πιο σημαντικές περιόδους ανάπτυξης του κάθε ανθρώπου. Όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά, σε αυτή βρίσκονται οι βάσεις όλων των γνωρισμάτων, ικανοτήτων και ηθικών αξιών μας! Για τον λόγο αυτόν, κάθε παιδί έχει ανάγκη από ένα φιλόξενο και υγιές περιβάλλον, γεμάτο αγάπη και φροντίδα. Είναι παρόλα αυτά εξίσου σημαντικό...

Η προσχολική ηλικία αποτελεί ίσως μία από τις πιο σημαντικές περιόδους ανάπτυξης του κάθε ανθρώπου. Όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά, σε αυτή βρίσκονται οι βάσεις όλων των γνωρισμάτων, ικανοτήτων και ηθικών αξιών μας!

Για τον λόγο αυτόν, κάθε παιδί έχει ανάγκη από ένα φιλόξενο και υγιές περιβάλλον, γεμάτο αγάπη και φροντίδα. Είναι παρόλα αυτά εξίσου σημαντικό και απαραίτητο, αυτό το περιβάλλον να είναι πλούσιο σε αισθητηριακά και γνωστικά ερεθίσματα, ικανά να επηρεάσουν το παιδί κάθε ηλικίας.

Για να μπορέσουν λοιπόν όλα τα παραπάνω να γίνουν πράξη, η ηλικία του παιδιού είναι η βασικότερη μεταβλητή,  μιας και από αυτή εξαρτάται το πόσο και με ποιον τρόπο θα το προσεγγίσουμε.

Στο “Αερόστατο” σεβόμαστε και ακολουθούμε τους ρυθμούς και τις ανάγκες κάθε παιδιού! Αυτός είναι και ο λόγος που στο σχολείο μας τα παιδιά χωρίζονται σε πέντε ηλικιακές ομάδες! Τις πέντε τάξεις του σχολείου μας!

Η κάθε μία από αυτές φιλοξενεί παιδιά ίδιας ηλικίας και επομένως ανάλογων αναγκών και ρυθμών ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα:

•    Βρεφικό Τμήμα                        ( από 5 μηνών έως και 1½ έτους  )
•    Μεταβρεφικό Τμήμα              ( από 1½ έτος έως και 2½ ετών  )
•    Προ-Προνηπιακό Τμήμα        ( από 2½ ετών έως και 3½ ετών  )
•    Προνηπιακό Τμήμα                 ( από 3½ ετών έως και 4½ ετών  )
•    Ιδ. Νηπιαγωγείο                       ( από 4½ ετών μέχρι και 5½ ετών )

Dimitris Rouvalis