bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Νέα & ΕκδηλώσειςΑερόστατο | ΘΕΑΤΡΟ | Οι Ακροβάτες

Μάρτιος 7, 2023από Το Αερόστατο
https://toaerostato.gr/wp-content/uploads/2023/04/20230307_ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ_ΘΕΑΤΡΟ_Ακροβάτες_square-FR.png

Μια διαδραστική παιδική παράσταση στο θέατρο ΌροΦως!

https://toaerostato.gr/wp-content/uploads/2023/04/20230307_ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ_ΘΕΑΤΡΟ_Ακροβάτες_WEB-FR-2.png

Μια πολύ όμορφη ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στο θέατρο και να παρακολουθήσουν μία πολύ διασκεδαστική παράσταση είχαν σήμερα τα παιδιά του ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ και του ΠΡΟΝΗΠΙΟΥ μας!  “Οι Ακροβάτες” στο θέατρο ΟΡΟΦΩΣ μας γέμισαν ενθουσιασμό με τις υπέροχες κινήσεις και τα εντυπωσιακά παιχνίδια στην σκηνή και χάρισαν στα παιδιά ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας!

Πληροφορίες για την παράσταση:

Ο Κώστας Θεοχάρης περιγράφει ένα ταξίδι στο χώρο της κίνησης των συναισθημάτων και των αξιών. Με άξονα τους ακροβάτες και την δράση τους, περιγράφεται το νόημα της ζωής και η επιμονή του ανθρώπου (που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο ακροβάτης) στις αξίες αυτής.

Το ταξίδι ξεκινάει με μουσική και τραγούδι. Την διαδρομή συνοδεύουν πολλές εμπειρίες οι οποίες είναι διαφορετικές για τον κάθε ταξιδιώτη ανάλογα με την οπτική του και τα πρότερα βιώματα του. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η συνέπεια στις πράξεις οδηγεί και χαράσσει νέες συμπεριφορές, αλλά και δημιουργεί ασφάλεια. Η αίσθηση ασφάλειας απαλύνει τον φόβο και δημιουργεί εμπιστοσύνη. Πόσο ανάγκη έχει ο άνθρωπος να εμπιστεύεται άλλους ανθρώπους στην ζωή του αλλά παράλληλα να μην εξαρτάται; Η χρυσή τομή έρχεται με την εμπειρία που οδηγεί στην γνώση.

Κάνει λόγο για την προσπάθεια, την υπομονή και την επιμονή στον στόχο. Χωρίς αυτό ο άνθρωπος δεν οδηγείται μπροστά, δεν καταφέρνει να επιβιώσει και να εντοπίσει αχαρτογράφητα μονοπάτια. Δίχως την επιμονή δεν μαθαίνει. Δεν επιβιώνει στα δύσκολα. Χωρίς τις δυσκολίες ο άνθρωπος, ο ακροβάτης, δεν δημιουργεί αντοχή στην ματαίωση. Η διαχείριση της αποτυχίας τον οδηγεί σε υψηλότερα μονοπάτια ενσυναίσθησης και ψυχικής ανθεκτικότητας.

Η συγκέντρωση είναι αδιαμφισβήτητα ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που διευκολύνει την συγκεκριμένη διαδρομή. Η επιβράβευση που έρχεται έπειτα από πολύ κόπο οδηγεί στην συναισθηματική ικανοποίηση. Κανείς δεν φτάνει στην επιβράβευση χωρίς ιδρώτα. Στο τέλος της κάθε διαδρομής η αίσθηση ολοκλήρωσης είναι η σημαία για την οποία όλοι παλεύουμε. Είναι το δάφνινο στεφάνι μας.

Υπάρχουν πολλές διαδρομές που ο καθένας από μας θα χαράξει. Η κάθε μια απαιτεί νέους στόχους, κόπους, ιδρώτα και προσπάθεια. Μαθαίνουμε να μην φοβόμαστε την προσπάθεια και να απολαμβάνουμε την διαδρομή.

Η συγκεκριμένη παράσταση απευθύνεται τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους. Το έργο περιλαμβάνει πολλές διδαχές, μας προβληματίζει και στο τέλος μας κάνει όλους σοφότερους. Μας οδηγεί στην συνειδητοποίηση πως η ζωή είναι στην κάθε της στιγμή μια διαδρομή με εμπόδια, δυσκολίες, πόνο και κόπο, αλλά ταυτόχρονα έχει μουσική χορό, ικανοποίηση, επίτευξη στόχων και συναισθηματική ολοκλήρωση. Είναι μια διαδρομή γεμάτη χρώματα και αρώματα. Ένα έργο για παιδιά που γίνονται μεγάλοι και για μεγάλους που σκέφτονται πάντα σαν παιδιά.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το θέατρο ΟΡΟΦΩΣ για την φιλοξενία και όλους τους συντελεστές της παράστασης για την πολύ ωραία εμπειρία που χάρισαν στα παιδιά! ..ελπίζουμε να σας ξαναεπισκεφτούμε σύντομα!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Κώστας Θεοχάρης
Σκηνοθεσία: Ελένη Καραμούζη, Νίκη Καρακώστα
Ηθοποιοί: Λαμπρινή Μίγγου, Νίκος Γαρόζης
Σκηνογραφία: Μαρία Αλανιάδη
Ενδυματολογία: Ελένη Καραμούζη
Μουσική: Γιώργος Δίπλας (από το υπό έκδοση album «Μινιατούρες»)
Φωτισμοί -‘Ηχος: Κωσταντίνος Θεοδωρόπουλος
Σχεδιασμός Αφίσας: Κώστας Θεοχάρης
Θεατρική Απόδοση Κειμένου: Λαμπρινή Μίγγου
Φωτογραφίες: George Touliatos Photography
Παραγωγή: θέατρο «όροφως»
Βοηθός παραγωγής: Θάλεια Σταματόγλου

Το βιβλίο “Οι Ακροβάτες” του Κώστα Θεοχάρη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ