bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Συχνές Ερωτήσεις (Q&A)

Η αναζήτηση για το ιδανικότερο περιβάλλον που θα υποδεχθεί ένα παιδί προσχολικής ηλικίας και θα συμβάλει ουσιαστικά στην σωματική και ψυχική του ανάπτυξη, είναι μία πολύ σημαντική διαδικασία για κάθε οικογένεια! Με σεβασμό προς κάθε γονέα και αναγνωρίζοντας την ευθύνη που αναλαμβάνουμε σαν σχολείο, συγκεντρώσαμε κάποιες από τις πιο σημαντικές απορίες σε ένα μέρος, ώστε να βρείτε απαντήσεις στα συνηθέστερα ερωτήματα που αφορούν το σχολείο μας. Ξεκινώντας από τα βασικά θέματα λειτουργίας (π.χ. απορίες σχετικά με την οργάνωση, τα ωράρια, την διατροφή, την ασφάλεια, κ.α.), και τις εξίσου σημαντικές λεπτομέρειες που αφορούν στην φιλοσοφία και στην παιδαγωγική προσέγγιση που υποστηρίζουμε στο ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ , είμαστε εδώ για να απαντήσουμε σε κάθε απορία σας.

Φυσικά θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μας, ώστε να προγραμματίσουμε μία ολοκληρωμένη ενημέρωση σχετικά με το τμήμα που σας ενδιαφέρει και να έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε το σχολείο μας από κοντά!

Στο ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ πιστεύουμε πραγματικά, πως η αναζήτηση του πρώτου σχολείου για το παιδάκι σας πρέπει να είναι μια υπέροχη εμπειρία για κάθε οικογένεια!

Γενικά Θέματα

Πόσοι παιδαγωγοί βρίσκονται σε κάθε τάξη;

Κάθε τάξη μας οργανώνεται και λειτουργεί με δύο, τρεις, ακόμα και τέσσερις παιδαγωγούς. Στο ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ,  επενδύοντας στον δυνατό δεσμό ανάμεσα στον παιδαγωγό στην ομάδα και αφιερώνοντας ποιοτικό χρόνο στο κάθε παιδί, έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα ευχάριστο περιβάλλον, γεμάτο παιχνίδι, αγάπη και ασφάλεια!

Τι σπουδές/κατάρτιση έχει το εκπαιδευτικό προσωπικό;

Όλοι οι παιδαγωγοί της ομάδας του ΑΕΡΟΣΤΑΤΟΥ έχουν επιλεχθεί προσεκτικά, δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στην κατάρτιση, στην εμπειρία, αλλά συνυπολογίζοντας εξίσου τον χαρακτήρα και την αγάπη τους για τα παιδιά! Επίσης, με δεδομένο πως η κάθε τάξη φιλοξενεί αποκλειστικά παιδιά μίας ηλικιακής ομάδας (σύμφωνα με το έτος γέννησης), οι παιδαγωγοί επιλέγονται βάσει της αντίστοιχης εξειδίκευσης και του πτυχίου τους.

Το παιδάκι μου φοράει ακόμα πάνα. Μπορεί να γίνει δεκτό στο σχολείο σας;

ΝΑΙ! Το κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό ανάπτυξης και θέλει τον χρόνο του για να διαχειριστεί κάθε αλλαγή. Εάν ένα παιδάκι φοράει ακόμα πάνα και εφόσον είναι σε κατάλληλη ηλικία (συνήθως μεγαλύτερη των 2 ετών), συνεργαζόμαστε με την κάθε οικογένεια ώστε να βοηθήσουμε το παιδί να τα καταφέρει, χωρίς φυσικά να πιεστεί.

Συμμετέχετε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ (Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής);

Το σχολείο μας ΔΕΝ είναι συμβεβλημένο με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ (Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής) και την διαδικασία των Vouchers. Οι εγγραφές στα τμήματά μας μπορούν να γίνουν οποιαδήποτε στιγμή κατά την διάρκεια του σχολικού έτους, εφόσον υπάρχει κενή θέση στην αντίστοιχη τάξη που σας ενδιαφέρει.

Πότε ξεκινούν οι εγγραφές στο σχολείο σας;

Οι εγγραφές για την επόμενη σχολική χρονιά ξεκινούν συνήθως κάθε Μάρτιο. Με δεδομένο πως οι θέσεις για νέες εγγραφές είναι πάντα περιορισμένες, προτείνουμε σε κάθε οικογένεια που ενδιαφέρεται να γνωρίσει το σχολείο μας από κοντά, να επικοινωνεί μαζί μας εγκαίρως ώστε να έχει μία ολοκληρωμένη ενημέρωση για την φιλοσοφία, τους εκπαιδευτικούς στόχους και την οργάνωση κάθε τάξης!

Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει ένα παιδάκι στο σχολείο σας;;

Στο ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ καλύπτουμε όλες τις προσχολικές ηλικίες, ξεκινώντας από την βρεφική και καταλήγοντας έως και την νηπιακή ηλικία. Έχοντας όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές στις εγκαταστάσεις μας και σε συνδυασμό με το εξειδικευμένο και έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό μας, μπορούμε να υποδεχτούμε παιδάκια στα βρεφικά μας τμήματα ξεκινώντας από την ηλικία των 10 μηνών. Φυσικά, για κάθε οικογένεια η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσει ένα παιδάκι το σχολείο διαφέρει, οπότε θα χαρούμε πολύ να σας ενημερώσουμε για όλα όσα έχει να κερδίσει το παιδάκι σας από μία τόσο όμορφη εμπειρία!

Διατροφή | Υγεία | Ασφάλεια

Πόσο σημαντική είναι η διατροφή των παιδιών για εσάς;

Στο ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ η υγιεινή διατροφή έχει για εμάς πολύ μεγάλη σημασία. Καλύπτοντας καθημερινά την διατροφή των παιδιών με τρία (3) ολοκληρωμένα γεύματα (Πρωινό – Δεκατιανό – Μεσημεριανό) , δίνουμε μεγάλη βαρύτητα τόσο στη ποιότητα όσο και στο τρόπο παρασκευής των τροφίμων, ενώ ταυτόχρονα σεβόμαστε τις διατροφικές ιδιαιτερότητες κάθε ηλικίας.

Υπάρχει σταθερό διατροφολόγιο;

Με βάση την μεσογειακή διατροφή κα πάντα με γνώμονα τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε ηλικίας, το εβδομαδιαίο διατρόφολόγιό μας ανανεώνεται κάθε 15 μέρες και ελέγχεται τακτικά από την παιδίατρό μας. Μέσα από τις σωστές διατροφικές συνήθειες, βασικός σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε στην ισορροπημένη ανάπτυξη όλων των παιδιών τόσο στην προσχολική ηλικία, όσο και στην υπόλοιπη ζωή τους. Καθημερινά όλοι οι γονείς ενημερώνονται με ατομικό δελτίο, ώστε να έχουν πλήρη εικόνα της διατροφής του παιδιού και σε συνεργασία με την κάθε οικογένεια, λαμβάνουμε υπόψη μας οποιαδήποτε διατροφική ιδιαιτερότητα μπορεί να υπάρχει (π.χ. αλλεργία) και αναλόγως προσαρμόζουμε τις αντίστοιχες διαδικασίες.

Τηρούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ποιοτικών ελέγχων στα τρόφιμα;

Από την επιλογή των προϊόντων, τις διαδικασίες ελέγχων κατά την παραλαβή, την διαχείριση των τροφίμων, έως και το γεύμα των παιδιών, στο σχολείο μας τηρούνται όλες οι απαραίτητες και υποχρεωτικές από τον ΕΦΕΤ διαδικασίες, ώστε να εξασφαλίσουμε πως τα παιδιά έχουν καθημερινά μία ιδανική διατροφή. Χρησιμοποιώντας αγνά, ελληνικά προϊόντα και με την βοήθεια της έμπειρης chef μας, τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν μία απόλυτα ισορροπημένη διατροφή με μεγάλη προσοχή στην ποιότητα!

Υπάρχει σταθερή φροντίδα σε θέματα υγιεινής του χώρου;

Σε ένα περιβάλλον αποκλειστικά σχεδιασμένο για να εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες φροντίδας και απασχόλησης των παιδιών προσχολικής ηλικίας, η υγιεινή των χώρων, η ασφάλεια και κάθε διαδικασία που αφορά την πρόληψη, αποτελούν πολύ βασικές προτεραιότητες για εμάς! Όλες οι τάξεις έχουν προσεκτική διαρρύθμιση, με πιστοποιημένο εξοπλισμό και παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικιακή ομάδα που φιλοξενούν. Σε όλους τους χώρους που χρησιμοποιούν τα παιδιά υπάρχει ξύλινο, αντικραδασμικό πάτωμα, ενώ σημαντική για την συντήρηση της υγιεινής στους χώρους των τάξεων είναι και η μη χρήση των παπουτσιών από τα παιδιά και τους παιδαγωγούς (Για το διάστημα που τα παιδιά παραμένουν και απασχολούνται στις τάξεις τους, φορούν πάντα ειδικά παντοφλάκια).

Τέλος, όλες οι τάξεις, οι κοινόχρηστοι χώροι και ο εξοπλισμός του σχολείου μας καθαρίζονται και απολυμαίνονται  καθημερινά, ώστε να είναι πάντα έτοιμοι να υποδεχθούν τα παιδιά!

Πόσο σημαντική είναι η ατομική υγιεινή και η πρόληψη σε θέματα υγείας των παιδιών;

Η υγεία των παιδιών είναι άμεσα συνδεδεμένη με την διάθεση και την θετική εμπειρία τους στο σχολείο. Δίνοντας μεγάλο βάρος στην πρόληψη και στην έγκαιρη ενημέρωση, καταβάλλουμε καθημερινά μεγάλη προσπάθεια ώστε να τηρούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ατομικής υγιεινής και παρατηρούμε κάθε λεπτομέρεια που αφορά στην γενικότερη εικόνα των παιδιών. Επίσης, καθοριστικό ρόλο στην σωστή πρόληψη της υγείας των παιδιών παίζει και το γεγονός πως κάθε ομάδα λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς να έρχονται σε επαφή παιδιά διαφορετικών ηλικιών.

Σημαντικό ρόλο στην γενικότερη διαχείριση των θεμάτων που αφορούν στην υγεία των παιδιών, έχει φυσικά η παιδιίατρός μας κα. Σάββα-Γιαννοπούλου Μαργαρίτα, η οποία υποστηρίζει ενεργά κάθε θέμα υγείας και πρόληψης. Με την εβδομαδιαία παρουσία της στο ιατρείο του σχολείου μας εξασφαλίζουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, δίνοντας σε όλα τα παιδιά την την ευκαιρία να εξετάζονται τακτικά.

Πόσο ασφαλές είναι το περιβάλλον του σχολείου σας;

Η ασφάλεια των παιδιών είναι μία από της μεγαλύτερες προτεραιότητες στο ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ. Οι εγκαταστάσεις μας πληρούν όλες τις προδιαγραφές που ορίζονται από τον νόμο, ενώ συμπληρωματικά τηρούμε ένα πλαίσιο οργάνωσης που βοηθά τους παιδαγωγούς και τα παιδιά να αισθάνονται ασφαλείς μέσα στο σχολείο μας.

Κάθε χώρος έχει σχεδιαστεί πολύ προσεκτικά ώστε να εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες των παιδιών αυτής της τόσο ευαίσθητης ηλικίας και ταυτόχρονα να παρέχει την απαραίτητα ευεληξία στον παιδαγωγό. Από την διαρρύθμιση κάθε τάξης, έως τον πιστοποιημένο για αυτές τις ηλικίες εξοπλισμό, έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα ιδανικό περιβάλλον αλληλεπίδρασης και γνώσης για όλα τα παιδιά!

Η ασφάλεια είναι εξίσου σημαντική σε ότι αφορά τον εξωτερικό χώρο του σχολείου μας, (όπως π.χ. στους κήπους, στις παιδικές χαρές, κλπ). Όλοι οι εξωτερικοί χώροι έχουν λάβει πιστοποιήσεις καταλληλότητας και ασφάλειας, αντίστοιχες με τις ηλικίες που αφορούν, ώστε κάθε παιδί να μπορεί να απολαμβάνει καθημερινά τον υπέροχο κήπο μας χωρίς κανένα κίνδυνο.

Η μετακίνηση των παιδιών με τα σχολικά λεωφορεία μας αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη διαδικασία που επίσης αξίζει να αναφέρουμε σε ότι έχει να κάνει με τα θέματα οργάνωσης και ασφάλειας. Τα 3 σχολικά λεωφορεία μας ελέγχονται και συντηρούνται πολύ σχολαστικά και φυσικά δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην επιλογή τον πιο κατάλληλων οδηγών.

Οργάνωση & Λειτουργία

Ποιες μέρες είναι ανοιχτό το σχολείο και ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας;

Ξεκινώντας από την 1η Σεπτεμβρίου έως και τις 31 Ιουλίου, το ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 6:45πμ έως και τις 4:30μμ, παρέχοντας την επιλογή σε κάθε γονιό να αποφασίσει το ωράριο που θα ακολουθεί το κάθε παιδάκι. Είναι σημαντικό επίσης να αναφέρουμε, πως στο διάστημα αυτό τα 3 σχολικά λεωφορεία μας πραγματοποιούν 8 πρωϊνά και 8 μεσημεριανά δρομολόγια, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες όλων των οικογενειών και συμβάλλοντας στο να έχει κάθε παιδί το δικό του σταθερό πρόγραμμα.

Μπορώ να επιλέξω εγώ το ωράριο του παιδιού μου;

Φυσικά! Γνωρίζοντας πως κάθε οικογένεια έχει τον δικό της ρυθμό και προσπαθώντας να παρέχουμε ευελιξία στις επιλογές ωραρίων, θεωρούμε σημαντικό η επιλογή του καθημερινού ωραρίου του κάθε παιδιού να γίνεται από τους γονείς. Με αυτό τον τρόπο καταφέρνουμε να δημιουργήσουμε από την πρώτη κιόλας μέρα μια αίσθηση οικειότητας και ασφάλειας, η οποία βοηθά πολύ στο να συνδεθεί το παιδί με το σχολείο, σαν μια προέκταση της οικογένειας και της καθημερινής ρουτίνας του.

Μπορεί ένα παιδάκι να έρχεται στο σχολείο μόνο 2 φορές κάθε εβδομάδα;

Όχι! Πιστεύουμε πραγματικά πως τα παιδιά προσχολικής ηλικίας έχουν ανάγκη μιας σταθερής, καθημερινής επαφής με το περιβάλλον του σχολείου, ώστε να μπορούν να αισθανθούν ασφάλεια και να συνδεθούν συναισθηματικά με τους παιδαγωγούς και τους φίλους τους. Στο ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ έχουμε σχεδιάσει με πολύ μεγάλη προσοχή κάθε λεπτομέρεια που αφορά την οργάνωση ακινήτων το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν μια ολοκληρωμένη και ευχάριστη εμπειρία στο σχολείο!

Υπάρχει σχολικό λεωφορείο;

Το σχολείο μας διαθέτει 3 σχολικά λεωφορεία τελευταίας τεχνολογίας και προδιαγραφών, με σκοπό να εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια και την ευχάριστη εμπειρία όλων των παιδιών. Καλύπτοντας τις περισσότερες περιοχές της Πάτρας και σχεδιάζοντας πάντα τις διαδρομές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να πραγματοποιούνται δρομολόγια μικρής διάρκειας, τα σχολικά μας αποτελούν μια σημαντική βοήθεια για το πρόγραμμα κάθε οικογένειας. Συνήθως πραγματοποιούνται 8 πρωϊνά και 8 μεσημεριανά δρομολόγια, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες όλων των οικογενειών και συμβάλλοντας στο να έχει κάθε παιδί το δικό του σταθερό πρόγραμμα.

Ποιος μπορεί να παραλάβει το παιδί μου από το σχολείο ή το σχολικό;

Με δεδομένο πως η ασφάλεια αποτελεί ένα από τα βασικότερα στοιχεία του σχολείου μας, δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην οργάνωση κάθε διαδικασίας που αφορά τα παιδιά. Έτσι, σε συνεργασία με την κάθε οικογένεια, σχεδιάζουμε με προσοχή το καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών, το ωράριο τους, καθώς και τα άτομα που ορίζονται ως υπεύθυνα για την επικοινωνία και την παραλαβή από το σχολικό λεωφορείο ή το σχολείο. Μόνο οι γονείς ή άτομο που έχει δηλωθεί εκ των προτέρων από τους γονείς, μπορεί να παραλάβει το παιδί, χωρίς να υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει εξαίρεση σε αυτό.

Λειτουργούν απογευματινά τμήματα στο σχολείο σας;

Όχι, στο σχολείο μας δεν λειτουργούν απογευματινά τμήματα. Το ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 6:45πμ έως και τις 4:30μμ και το πρωινό μας ωράριο αξιοποιεί την πιο ποιοτική ώρα της ημέρας για τα παιδία, στοχεύοντας στην απασχόληση τους μέσα από ένα ολοκληρωμένο και σωστά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και με σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε ηλικίας.

Παιδαγωγική Προσέγγιση & Διαπαιδαγώγηση

Ποια είναι η πιο κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί να έρχεται στο σχολείο;

Μία από τις πιο συνηθισμένες απορίες κάθε γονιού όταν για πρώτη φορά έρχεται η σκέψη του σχολείου, είναι το πότε ιδανικά μπορεί να ενταχθεί ένα παιδάκι σε ομάδα και να αρχίσει να κερδίζει ερεθίσματα και όμορφες εμπειρίες από την επαφή του με άλλα παιδιά. Στο ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ θεωρούμε πως για κάθε οικογένεια και για κάθε παιδί, αυτή η στιγμή διαφέρει.

Σε κάθε διαφορετική ηλικία, ξεκινώντας από την βρεφική έως και την νηπιακή, το παιδί βλέπει τον κόσμο με έναν δικό του, ιδιαίτερο τρόπο και έχει μεγάλη σημασία να γνωρίσει το περιβάλλον του σχολείου μέσα από την αίσθηση ασφάλειας και χαράς που του δημιουργεί. Αυτός είναι και ο λόγος που στο σχολείο μας η κάθε μία από τι 5 τάξεις μας φιλοξενεί αποκλειστικά παιδιά μίας ηλικίας (σύμφωνα με το έτος γέννησης), ώστε να υποδεχόμαστε το κάθε παιδί με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες της ηλικίας του και να παρέχουμε μία ολοκληρωμένη εμπειρία, προσαρμοσμένη στις ευαισθησίες, τα χαρακτηριστικά και τις γνωστικές ικανότητες του.

Θα χαρούμε πολύ να σας υποδεχτούμε στο σχολείο μας και να έχουμε την ευκαιρία να σας μεταφέρουμε το κλίμα και την φιλοσοφία που όλα αυτά τα χρόνια μας βοηθάει να μεγαλώνουμε ευτυχισμένα παιδιά, γεμάτα με όμορφες εμπειρίες και να δημιουργούμε δυνατούς δεσμούς με κάθε οικογένεια.

Προσαρμογή & Αποχωρισμός. Ποια είναι η πιο κατάλληλη προσέγγιση για να γίνει ομαλά;

Ο φόβος κάθε γονιού για τον αποχωρισμό και το άγχος που πολλές φορές συνοδεύει κάθε σημαντική αλλαγή στην ζωή του παιδιού, είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε οικογένεια θέλουμε να έχει ενεργό ρόλο σε αυτή την σημαντική στιγμή στη ζωή του παιδιού και με αφετηρία την πρώτη μέρα μας στο σχολείο, να χτίσουμε παρέα μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας!

Ο βασικότερος παράγοντας για μια ομαλή προσαρμογή ενός παιδιού που πρώτη φορά γνωρίζει το σχολείο μας και έρχεται σε επαφή με την ομάδα, αποτελεί ο σεβασμός στον ρυθμό του και η ήπια γνωριμία με το περιβάλλον του σχολείου και τα νέα πρόσωπα που θα συναντήσει (τους παιδαγωγούς και τα παιδιά).  Στο ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ πιστεύουμε πραγματικά πως για να αισθανθεί ασφάλεια ένα παιδί, χρειάζεται χρόνο, ήρεμη προσέγγιση και φυσικά, χρειάζεται την παρουσία του γονιού του τις πρώτες μέρες, ώστε να κερδίσει μια θετική εικόνα του σχολείου και να συνδέσει αυτή την μετάβαση με το παιχνίδι και τις όμορφες εμπειρίες που κερδίζει μέρα με την μέρα. Ο ρόλος του παιδαγωγού αποτελεί επίσης ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, μιας και το πρόσωπο αυτό είναι ο “”συνδετικό κρίκος” ανάμεσα στην οικογένεια και το σχολείο. Οι παιδαγωγοί μας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του σχολείου μας και ο ρόλος τους είναι πάντα άμεσα συνδεδεμένος με την αίσθηση που δημιουργεί κάθε παιδί για το σχολείο μας. Μέσα από την σχέση που γεννιέται μεταξύ του παιδιού και του παιδαγωγού από τις πρώτες κιόλας μέρες, δημιουργείται το αίσθημα της εμπιστοσύνης που τελικά είναι και το μεγαλύτερο δώρο μας προς τα παιδιά!

Είναι ο ρόλος της οικογένειας σημαντικός για το σχολείο σας;

Στο ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ ο ενεργός ρόλος και η συμμετοχή της οικογένειας στην σχολική ζωή του παιδιού, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας του σχολείου μας. Ξεκινώντας από την επικοινωνία και την ειλικρινή προσέγγιση σε κάθε θέμα που αφορά την εμπειρία και την ανάπτυξη του κάθε παιδιού, το σχολείο και η οικογένεια πρέπει να συνεργάζονται συνεχώς. Μέσα από τις Συναντήσεις Γονέων που προγραμματίζονται σε κομβικά σημεία της σχολικής χρονιάς, καθώς και μέσα από τις ατομικές ενημερώσεις και την απευθείας επικοινωνία με την ομάδα των παιδαγωγών μας, κάθε οικογένεια έχει σταθερή και ουσιαστική ενημέρωση καθόλη την διάρκεια της χρονιάς.

Το παιδί μου είναι η πρώτη φορά που θα ενταχθεί σε ομάδα. Θα τα καταφέρει;

Φυσικά θα τα καταφέρει! Τα παιδιά έχουν μια απίστευτη ικανότητα να προσαρμόζονται και να αλληλεπιδρούν, αρκεί να νιώθουν αγάπη και ασφάλεια γύρω τους. Φυσικά, όλα τα παιδιά έχουν ανάγκη από διαφορετική προσέγγιση ανάλογα με την ηλικία και τα χαρακτηριστικά τους, κάτι που έχουμε λάβει πολύ σοβαρά υπόψη μας στην διαχείριση κάθε ηλικιακής ομάδας, ώστε τα παιδιά να αισθάνονται από την πρώτη κιόλας μέρα, πως το σχολείου τους είναι ένα ευχάριστο περιβάλλον που τα βοηθά να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, να κοινωνικοποιούνται και παίζουν με τους φίλους τους, χωρίς να χάνουν το αίσθημα της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης. Αυτό άλλωστε είναι και το μυστικό της σωστής διαπαιδαγώγησης!

Ποιες είναι οι καθημερινές δραστηριότητες των παιδιών; (Ένα ενδεικτικό ημερήσιο πρόγραμμα είναι πάντα διαφωτιστικό)

Αν και όλες οι τάξεις μας έχουν προσαρμοσμένο πρόγραμμα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της ηλικίας των παιδιών που φιλοξενούν, ώστε να καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες τους και να απασχολούνται δημιουργικά καθόλη την διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο μας, παρακάτω θα βρείτε μία βασική περιγραφή μιας συνηθισμένης μέρας στο ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ.

 • Προσέλευση – Ανάλογα με το ωράριο του κάθε παιδιού…
 • Υποδοχή στη τάξη
 • Πρωινό Γεύμα (προσαρμόζεται στην ώρα προσέλευσης κάθε παιδιού)
 • Παιχνίδι συνεργασίας σε ομάδες (με ελεύθερη επιλογή παιχνιδιών)
 • Έναρξη οργανωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος της τάξης (προσαρμόζεται ανάλογα τους στόχους κάθε ηλικίας)
 • Δεκατιανό Γεύμα – Φρούτα εποχής
 • Συνέχιση οργανωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος της τάξης (προσαρμόζεται ανάλογα τους στόχους κάθε ηλικίας)
 • Παιχνίδι στον Κήπο μας!
 • Συνέχιση οργανωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος της τάξης (προσαρμόζεται ανάλογα τους στόχους κάθε ηλικίας)
 • Παιχνίδι συνεργασίας σε ομάδες (με ελεύθερη επιλογή παιχνιδιών)
 • Μεσημεριανό Γεύμα (προσαρμόζεται στην ώρα αποχώρησης κάθε παιδιού)
 • Παιχνίδι συνεργασίας σε ομάδες (με ελεύθερη επιλογή παιχνιδιών)
 • Αποχώρηση – Ανάλογα με το ωράριο του κάθε παιδιού…

Το τελικό πρόγραμμα του παιδιού προσαρμόζεται βάσει του ωραρίου που έχει επιλέξει η κάθε οικογένεια και με βάση αυτό, προσαρμόζουμε ατομικά κάθε διαδικασία που αφορά το παιδί μέσα στην ημέρα.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τις τάξεις, την διατροφή, τα σχολικά λεωφορεία και πολλά άλλα θέματα, στις αντίστοιχες καρτέλες (ΤάξειςΔιατροφήΣχολικά Λεωφορεία) και φυσικά θα είναι χαρά μας να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με τα θέματα οργάνωσης και την παιδαγωγική φιλοσοφία του σχολείου μας!

Στο σπίτι το παιδί μου πολλές φορές δεν με ακούει... Πώς προσεγγίζετε τα θέματα πειθαρχίας;

Στο ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ η φιλοσοφία και η παιδαγωγική προσέγγιση που υποστηρίζουμε στηρίζεται απόλυτα στο σεβασμό προς το παιδί και στην εντυπωσιακή επίδραση που έχει το παιχνίδι σαν μέσο επικοινωνίας και εκπαίδευσης. Σκοπός μας είναι να υποστηρίζουμε τα παιδιά σε κάθε τους βήμα και σε συνεργασία με την οικογένεια, να συμβάλουμε ουσιαστικά στην ισορροπημένη σωματική, ψυχολογική, συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη τους.

Είναι σίγουρα σημαντικό για τα παιδιά να μεγαλώνουν και να αλληλεπιδρούν μέσα σε ένα οργανωμένο περιβάλλον με όρια, το οποίο καλλιεργεί τις τάσεις τους και σέβεται τα ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά τους. Έτσι, αξιοποιώντας την δύναμη του παιχνιδιού και με δεδομένη την συμμετοχή του παιδαγωγού σε κάθε στιγμή, υποστηρίζουμε κάθε θέμα που αφορά τα παιδιά με πολλή προσοχή και συζήτηση, στοχεύοντας στο να καλλιεργούμε ένα κλίμα κατανόησης και σεβασμού.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η πειθαρχία στην Ελλάδα είναι μια αρκετά παρεξηγημένη έννοια, που δυστυχώς έχει συνδεθεί μόνο με την ένταση και πολλές φορές την πίεση που βιώνει ένα παιδί. Οι πιο σύγχρονες παιδαγωγικές έρευνες έχουν αποδείξει πως τα παιδιά που βρίσκονται σε ένα περιβάλλον έντασης, μεγαλώνοντας βιώνουν άγχος και ανασφάλεια, έχουν μειωμένη αυτοπεποίθηση και φυσικά δεν δημιουργούν εύκολα δυνατούς δεσμούς με τους ανθρώπους γύρω τους. Αυτό αποτελεί και την μεγαλύτερη απόδειξη πως η ένταση και ο φόβος δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιούνται από παιδαγωγούς και γονείς, ειδικά εάν αναγνωρίσουμε πως ο σημαντικότερος ρόλος μας είναι να μεγαλώσουμε ευτυχισμένους ανθρώπους που θα έχουν τα συναισθηματικά εφόδια να συνεχίσουν με ισορροπία την ζωή τους!

κ κ

Το καλύτερο ιδιωτικό σχολείο στην Πάτρα!!Εξαιρετικοί άνθρωποι με πολλή αγάπη και σεβασμό προς το παιδί, πολύ καλοί εκπαιδευτικοι.Το σχολείο έχει πολύ όμορφους χώρους, η καθημερινότητα είναι γεμάτη δραστηριότητες που λατρεύουν τα παιδιά να κάνουν!Είμαστε 4 χρόνια στο Αερόστατο σαν γονείς με τα 2 μας παιδάκια και δεν θα το αλλάζαμε με τίποτα!Ευχαριστούμε πολύ για όλα ❤

Georgia L

Η καλύτερη επιλογή σχολείου που μπορεί να κάνει ένας γονιός! Σαν οικογένεια, μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε! Αρχικά, από άποψη εγκαταστάσεων το Αερόστατο είναι μοναδικό. Ιδιαίτερα φροντισμένος ο χώρος ώστε να είναι ταυτόχρονα ασφαλής αλλά και να ενισχύει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών. Ο μεγάλος, καταπράσινος κήπος με τα ελαιόδεντρα, τα παρτέρια και τα παιχνίδια είναι ό,τι καλύτερο! Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η παιδαγωγική ομάδα του σχολείου πραγματικά δίνει καθημερινά τον καλύτερό της εαυτό! Από το βρεφικό τμήμα μέχρι και το νήπιο, το παιδί μας πήρε πολλή αγάπη, φροντίδα, καθοδήγηση ώστε να αναπτύξει τις αναγκαίες για τη ζωή του δεξιότητες. Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να κάνουμε στους υπεύθυνους του σχολείου, τον Σωτήρη και τον Γιώργο, οι οποίοι είναι συνεχώς δίπλα στις οικογένειες και σε κάθε παιδί ξεχωριστά. Υπό την παιδαγωγική τους εποπτεία, τα παιδιά μεγαλώνουν σε ένα υπέροχο περιβάλλον! Σας ευχαριστούμε για όλα!

Giorgos Rezitis

Keep making children smile!

Δημοσθένης Αντωνιάδης

Αν θέλετε το παιδί σας να κάνει το πιο όμορφο ταξίδι στον κόσμο της μάθησης και της ψυχαγωγίας, εμπιστευτείτε το ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ. Κορυφαίος σταθμός με εξαιρετικό προσωπικό. Υπέροχοι άνθρωποι, με φιλικότατη διάθεση και άριστη κατάρτιση, σε ένα καταπληκτικό από κάθε άποψη περιβάλλον.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ένα πραγματικό σχολείο!

Γιώργος Σφακιανάκης

Συνεργαζόμενος με το Αερόστατο για 11 συναπτά έτη, απολαμβάνω τον επαγγελματισμό και την συνέπεια της οικογένειας Ρεζίτη στο έπακρον! Η Αγάπη τους για τα παιδιά αντικατοπτρίζεται σε κάθε τους κίνηση! Οι υπηρεσίες τους ξεπερνούν τις προσδοκίες και του ποιο απαιτητικού γονέα!

Spiros Dst

Μπράβο σας!!

Ioanna Sakellariou

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα έχετε κάνει για εμάς. Δεν θα εμπιστευομουν αλλού τα παιδιά μου μετά την εμπειρία του Αερόστατου. Όσα χρόνια και να περάσουν για τα παιδιά μου θα είναι πάντα το σχολείο τους. Η αγάπη, η προστασία, η παιδεία, οι γνώσεις και οι εμπειρίες που έλαβαν είναι μοναδικές και πάντα η ομάδα του Αερόστατου θα είναι στην καρδιά τους.

Ilia Nika
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!

Αερόστατο...μια είκονα...με χιλιάδες συναισθήμστα.. 4 χρόνια μαγικά τόσο για το μικρό όσο και γι εμάς σαν γονείς.. Κατ εμέ δεν εχεί συναγωνισμό είναι πράγματι η <> που θέλει κάθε γονίος για το παιδί του.. γιατί το αερόστατο αυτό είναι γι καθέ παιδί μια μεγαλή αγκαλιά όπως αυτή που δίνουν μόνο οι μαμάδες. Καθαρίοτητα:10/10 Παιδαγωγοί:10/10 Επικοινωνιά/Συμβουλευτική/Καθοδήγηση/Συνεργασιά με την διοικήση:10/10. Εγκαταστάσης:10/10 Τους ευχαριστώ για το ταξίδι που διανήσανε με το Θαλή μου από τα 2 του εώς τα 6 του. Το προτείνω με το χέρι στην καρδιά μου.. Ενάς ασφαλής παράδεισος γνώσης,μάθησης,στόχων για μια υγιής προσωπικότητα.

Nikos Teach

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και όλες τις δασκάλες του Αερόστατου που μας συντρόφευαν για 5 ολόκληρα χρόνια!! Δεν θα ξεχάσουμε όλες τις όμορφες αναμνήσεις τα πλατιά χαμόγελα και την ανυπομονησία μας για την επόμενη ημέρα.. Ο επαγγελματισμός, η άψογη οργάνωση, το ήθος των δασκάλων μα πάνω απ' όλα η αγάπη για το κάθε παιδί ξεχωριστά, δημιούργησαν ένα ασφαλές και γεμάτο αγάπη, γνώσεις και παιχνίδι περιβάλλον για το κάθε παιδί! Ευχαριστούμε και πάλι αγαπημένο Αερόστατο, έπεται συνέχεια..

διονυσιος λαμπροπουλος

Άψογοι με Α κεφαλαίο........

Gina Dimitropoulou

Είμαι αρκετή ώρα με το κινητό στα χέρια προσπαθώντας να βρω τις λέξεις που μπορούν να περιγράψουν αυτόν τον παιδικό σταθμό έτσι ώστε να μπορέσω να μεταφέρω το συναίσθημα μου. Ένα υπέροχο περιβάλλον με ζεστούς και φιλικούς ανθρώπους. Σε κάνουν να νιώθεις από την πρώτη στιγμή που τους συναντάς ότι είναι δικοί σου άνθρωποι. Πάντα κοντά στα παιδιά με αγάπη υπομονή και μεράκι να προσπαθούν για το καλύτερο. Δίπλα και σε εμάς τους γονείς που έχουμε τα άγχη μας και τις αγωνίες μας, να μας καθησυχάζουν και να μας συμβουλεύουν. Εξαιρετική επιλογή αναμφίβολα.

Athina Labropoulou

Πολύ προσεγμένες εγκαταστάσεις, αξιόλογοι εκπαιδευτικοί και καταρτισμένο προσωπικό! Πρόγραμμα βασισμένο στο παιχνίδι, συμβατό με την ηλικία του παιδιού! Το σημαντικότερο είναι η διαρκής επικοινωνία με την οικογένεια για ό,τι απασχολεί το παιδί, που έφευγε και γυρνούσε τόσο χαρούμενο!!!

Elpida Moutsiou

Το καλύτερο σχολείο στην Πάτρα με διαφορά! Επαγγελματισμός, συνέπεια, αγάπη, νοιάξιμο, φροντίδα, υπέροχοι άνθρωποι, σύγχρονη λειτουργία και σκέψη, αναζήτηση για το καλύτερο, προσπάθεια, είναι λίγα μόνο από αυτά στα οποία ξεχωρίζει το Αερόστατο. Απλά μοναδικό και φαίνεται στα χαμόγελα των παιδιών μας!

Αλέξανδρος Βρης

Έναν ιδανικό χώρο σύγχρονων εγκαταστάσεων , μία μεγάλη αγκαλιά από ανθρώπους άψογα καταρτισμένους με ενσυναίσθηση και ένα καθημερινό πρόγραμμα που να ενισχύει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών. Αυτά επιζητά κάθε γονιός για το παιδί του σε αυτή την τρυφερή ηλικία! Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα τα βρήκαμε στο Αερόστατο και αισθανόμαστε ιδιαιτέρως τυχεροί για αυτό! Περιμένουμε πως και πως το ταξίδι μας με το «Αερόστατο» να συνεχιστεί τη νέα σχολική χρονιά! Καλό καλοκαίρι!

Athanasios Smyrnaios

Ένας καταπληκτικός ιδιωτικός παιδικός σταθμός!Σύγχρονες και πεντακαθαρες εγκαταστάσεις! Οι Εκπαιδευτικοι υποδέχονται τα παιδιά μας με ένα μεγάλο χαμόγελο και αγάπη κάθε πρωί! Το σημαντικότερο όμως για εμάς τους γονείς είναι ότι τα παιδιά επιστρέφουν σπίτι τους με ένα τεράστιο χαμόγελο και πολλές καινούριες εμπειρίες!!! Να συνεχίσετε έτσι! Σας ευχαριστούμε πολύ!!!!

Xristina Lazari

Από την πρώτη μερα που ξεκίνησε 4-9-17 μέχρι και τον Ιούλιο του 2022 που αποφοίτησε το Μελινακι μου ένιωθα τέτοια ασφάλεια για το παιδι μου Κάθε μερα ερχόταν με χαμόγελο δεν είχα αγωνία πως περνάει διότι όλοι οι ομάδα του Αερόστατου έχουν πολλή αγάπη μεράκι δημιουργικοτητα ευαισθησία σταθερότητα …απέναντι στα παιδιά μας Τέταρτος χρόνος για το Σοφακι μου Από φέτος και το Μαράκι μου …ανηπομονω να ξεκινήσουμε Αυτό τα λέει όλα!!!

Dimitris Nikolakopoulos

Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όλα όσα κάνατε για τα παιδιά μας αλλά και για εμάς όλα αυτά τα χρόνια! Είστε ένας εξαιρετικός σταθμός με προσήλωση στις ανάγκες των παιδιών. Η θετική μας σκέψη θα σας ακολουθεί για πάντα!

Sophia Kollatou
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!

Εξαιρετικη δουλεια απο προσωπικο που αγαπα πραγματικα πανω απ 'όλα τα παιδια!!Και ο χωρος φυσικα μοναδικος!!!

Spyridoula Panagiotopoulou

It has become an inspirational model and an example to emulate for every region in the world!

Konstantina Sotiropoulou

Εξαιρετικές εγκαταστάσεις,σύγχρονα σχολικά και ένα πρόγραμμα σπουδών για μικρούς μαθητές πρότυπο για ολα τα άλλα σχολεία της πόλης μας. Είχαμε την τύχη σαν οικογένεια (το πρώτο μας παιδί φοίτησε στο αεροστατο το 2007 κ το τελευταίο είναι σήμερα στο προνηπιο)να έχουμε τα παιδιά μας στο αεροστάτο 16 συνεχόμενα χρόνια. Στο αερόστατο ο μικρός μαθητής εκτός από τις σχολικές γνώσεις μαθαίνει να σέβεται την οικογένειά του,τους φίλους του,τα ζώα,το περιβάλλον και κυρίως τον εαυτό του. Αποκτά τις ομορφότερες σχολικές αναμνήσεις και εξελίσσεται καθημερινά. Σας ευχαριστούμε για όλα όσα κάνατε και κάνετε για τα παιδιά μας! Σας ευχαριστούμε για τις γνώσεις,την αγάπη,το ήθος και τις αξίες που διδαξατε στα παιδιά μας! Είστε καταπληκτική ομάδα!!

Κωνσταντίνος Στρατούλιας

Το βασικότερο όλων όταν εμπιστεύεσαι το παιδί σου σε έναν παιδικό σταθμό είναι να μην έχεις κάποια ανησυχία ότι δεν το προσέχουν και δεν του φέρονται όπως πρέπει. Το Αερόστατο δεν μας άφησε την παραμικρή αμφιβολία. Εμπιστευτείτε το με κλειστά μάτια.

Margarita Lamprou

Υπευθυνότητα, ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη, αγάπη, όραμα!!!!! Λίγες από εκατοντάδες λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν την εμπειρία και τη σχέση μας με όλους τους συνεργάτες του ΑΕΡΟΣΤΑΤΟΥ που ταξιδέψαμε μαζί, για δύο χρόνια, τα οποία όμως ήταν από τα πιο σημαντικά στην ανατροφή και τη διαπαιδαγώγηση του γιου μας!!! Ευχαριστούμε για όλα, καλή δύναμη και όμορφα ταξίδια!!!

Evangelos Tsormpatsidis

Νιώθουμε πολύ τυχεροί που είχαμε την ευκαιρία να στείλουμε τον γιο μας σε αυτό το υπέροχο σχολείο!

katerina kanistra

Επαγγελματισμος, ασφαλεια, σιγουρια!!

Maria Antonaka

Εξαιρετικό σχολείο!!!συγχαρητήρια σε όλους!!!

maria dimitriadou

Ενα τεραστιο συγχαρητηρια για αυτο το αξιοθαύμαστο εργο!!!! ειστε εξαιρετικοι με πολλη αγαπη για τα παιδια μας., με ηθος με αξιες και οτι αλλο χρειάζονται τα παιδια μας στα πρωτα τους βηματα στον κοσμο!!! Μια ζεστη αγκαλια για τα μωρα μας που συνδυάζει αγαπη, τεχνογνωσια , τελειο σχολικο.περιβαλλον (απο αποψη εγκαταστασεων, καθαριότητας και ομορφων ανθρώπων). Μακαρι να μπορουσατε να μας συνοδευετε και στις.μεγαλυτερες βαθμιδες της εκπαιδευσης! Με πολλη εκτιμηση ,Γεωργιος Κατσουγιαννοπουλος και Μαρια Δημητριάδου

EYH NTOYKA

Ένα σχολείο με προτεραιότητα στο παιδί και τις πραγματικές ανάγκες του! Συνεχίστε έτσι!

ΦΡΟΣΩ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ευχαριστούμε πολύ για την αγκαλιά σας!!!!

όλγα ζάχου

Δεν εχω παει το παιδι μου αλλα μονο και μονο από το τρόπο που μου μίλησαν στο τηλέφωνο και το πως θα ήθελαν να με εξυπηρετησουν αν μπορούσαν!

bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image