Αερόστατο | ΘΕΑΤΡΟ | Ντίλης ο Μεγαλοπρεπής

Οκτώβριος 25, 2022από Το Αερόστατο

Μια υπέροχη παιδική παράσταση στο θέατρο Μηχανουργείο!

https://toaerostato.gr/wp-content/uploads/2022/10/Fb_t20221024_ΘΕΑΤΡΟ_Μηχανουργείο_Ντίλης_ο_Μεγαλοπρεπής_2.png

Μια νέα εβδομάδα ξεκινά στο “ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ” και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των παιδιών είναι γεμάτο όμορφες εκπλήξεις και διασκεδαστικές δραστηριότητες! Αναζητώντας πάντα ενδιαφέρουσες ευκαιρίες ώστε να μπορούν τα παιδιά να έχουν επαφή με τις τέχνες και το θέατρο, σήμερα το ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ, το ΠΡΟΝΗΠΙΟ είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον πολυχώρο πολιτισμού Μηχανουργείο στην Πάτρα και να παρακολουθήσουν την νέα παιδική παράσταση του Γιάννη Ταϊπλιάδη “Ντίλης ο Μεγαλοπρεπής“, σε σκηνοθεσία του κ. Γεράσιμου Ντάβαρη!

Μέσα από μια πολύ διασκεδαστική περιπέτεια τεσσάρων ποντικών, που με τους διαφορετικούς χαρακτήρες και τις ιδιαίτερες φιλοδοξίες τους αποφασίζουν να “συνεργαστούν” με τον πονηρό γατούλη Ντίλη, τα παιδιά γνώρισαν την αξία της φιλίας και την σημασία της εμπιστοσύνης και ακολούθησαν τους αξιαγάπητους ήρωες στο υπέροχο ταξίδι τους!

Από την χαρά στην λύπη και από τον εγωισμό στην συνεργασία, κάθε σκηνή ήταν γεμάτη συναισθήματα και πολλά ηθικά διδάγματα για μικρούς και μεγάλους! Μία παιδική παράσταση που αξίζει πραγματικά να παρακολουθήσετε!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πολυχώρο πολιτισμού Μηχανουργείο για την υπέροχη θεατρική παράσταση που μας παρουσίασε και πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της!

Ευχόμαστε να ξαναεπισκεφτούμε σύντομα τον όμορφο χώρο σας!

Σύντομη Περιγραφή:

Μπορεί άραγε ένας γάτος να θέλει το καλό μιας ποντικο-κοινωνίας; Τι παθαίνουν οι ποντικοί όταν εμπιστεύονται τους “σωτήρες” ? Πως μια κοινότητα, ένας λαός ή μια χώρα μπορεί να παραπλανηθεί και να οδηγηθεί στα όρια της ύπαρξής της? Ποιο είναι το τίμημα της ελευθερίας ? Ποια είναι η αξία της αυτοδιάθεσης και ποιοι οι όροι και οι προυποθέσεις της επίτευξής της?

Την απάντηση μας την δίνει ο Γιάννης Ταϊπλιάδης μέσα από το εξαιρετικό έργο του, που απευθύνεται σε μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά! Οι μικροί μας φίλοι θα ξεκαρδιστούν με τις περιπέτειες των ποντικιών και θα γνωρίσουν μέσα από το έργο την αξία της ελευθερίας, της φιλίας, της συνεργασίας και οι μεγάλοι θα δουν με κωμικό τρόπο τις καταστάσεις που καθόρισαν το παρόν μας και ελπίζουμε όχι το μέλλον μας!

Να σας επισημάνουμε ότι ο σκηνοθέτης μας Γεράσιμος Ντάβαρης έχει πολυετή εμπειρία στο παιδικό θέατρο και φροντίζει οι μικροί μας θεατές να βλέπουν παραστάσεις υψηλής αισθητικής ποιότητας . Η τελευταία του σκηνοθεσία στην Πάτρα ήταν ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ του ΑΝΤΟΥΑΝ ΕΞΥΠΕΡΗ που εξέπληξε το κοινό της Πάτρας , το παρακολούθησε μεγάλος αριθμός μαθητών και έκανε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Παίζουν:Γεράσιμος ΝτάβαρηςΒασίλης ΚαλαντζήςΓεωργία ΜασσαράΒαγγέλης ΠαναγιωτόπουλοςΚυριακή ΤσώνηΚυριάκος Νάσος Αμερικάνος

Σκηνοθεσία Γεράσιμος Ντάβαρης

Σκηνογραφία-Κοστούμια: Μαρία ΒασιλάκηΚατασκευή Σκηνικού: Φώτης ΣτεργίουΠρωτότυπη Μουσική-Σύνθεση: Γιώργος ΑθανασακόπουλοςΦωτισμοί: Γεράσιμος ΝτάβαρηςΚοστούμια: Θεατρική Ομάδα ΑντίμετροΑφίσα-Δημιουργικό: Tip– This is PrintΠαραγωγή: Πολυχώρος Πολιτισμού Μηχανουργείο