bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Νέα & ΕκδηλώσειςΑερόστατο | ΘΕΑΤΡΟ | Παράλληλες Κίτρινες Γραμμές

Μάρτιος 19, 2024από Το Αερόστατο
https://toaerostato.gr/wp-content/uploads/2024/05/20240319_ΘΕΑΤΡΟ_Παράλληλες_Κίτρινες_Γραμμές-cover_SQUARE-2.png

Μια υπέροχη παιδική παράσταση από την ομάδα A(r)CT!

https://toaerostato.gr/wp-content/uploads/2024/05/20240319_ΘΕΑΤΡΟ_Παράλληλες_Κίτρινες_Γραμμές-cover_WEB_FR.png

Μία από τις πιο επίκαιρες και ταυτόχρονα γεμάτες ευαισθησία θεατρικές παραστάσεις της ταλαντούχας ομάδας A(r)CT, είχαν την ευκαιρία να υποδεχτούμε σήμερα στο “ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ” και πραγματικά το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό! Μικροί και μεγάλοι ενθουσιαστήκαμε παρακολουθώντας μια απλή σε πρώτη ματιά ιστορία δύο παιδιών, που μέσα από την διαφορετική επικοινωνία τους κατάφεραν να μας διδάξουν την σημασία της αποδοχής και της πραγματικής αγάπης!

Με έμπνευση το βιβλίο του Mark Haddon “Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα µεσάνυχτα” και έχοντας ως αφετηρία την ιστορία του Κρίστοφερ, ενός παιδιού στο φάσµα του αυτισµού, το έργο καλεί μικρούς και µεγάλους να προβληµατιστούν σχετικά µε τη µοναδικότητα του κάθε ανθρώπου, θέτοντας ερωτήµατα όπως :

Πώς αντιλαμβανόμαστε το διαφορετικό και το ξένο; Από που ξεκινάει ο ρατσισµός και τι τον θρέφει;
Πώς µπορούµε να συνυπάρξουµε; Ποια είναι η δυναµική µιας οµάδας που αποτελείται από άτοµα µε διαφορετικά
χαρακτηριστικά, ταλέντα και δεξιότητες; Πως µπορούµε να µετατρέψουµε αυτό που θεωρείται µειονέκτηµα σε υπερδύναµη;

Δύο παράλληλες ιστορίες για όσα δεν είναι όπως φαίνονται και όσα δεν φαίνονται όπως είναι. Ιστορίες διαφορετικές όπως οι χαρακτήρες που τις διηγούνται αλλά και όµοιες όπως ο φόβος που µοιράζονται. Ιστορίες που µπλέκονται µε τα σχήµατα και γίνονται γραµµές. Γραµµές που οδηγούν στην αποδοχή του εαυτού µας και του άλλου. Γραµµές που οδηγούν σε έναν κόσµο όπου ο καθένας έχει δικαίωµα να ζει περιτριγυρισµένος από αγάπη!

Οι “Παράλληλες Κίτρινες Γραµµές” είναι ένα έργο διαδραστικό που µας δίνει τη δυνατότητα να αντιληφθούµε τη σηµασία της διαφορετικότητας, να οξύνουµε την ενσυναίσθηση, τη συσχέτιση και την αντίληψή µας ως προς τον συνάνθρωπο και το κοινωνικό σύνολο αλλά και να αναπτύξουµε µία υγιή σχέση µε το “εγώ“.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα A(r)CT για την υπέροχη θεατρική παράσταση που μας παρουσίασε και πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της! Ευχόμαστε να έχετε πάντα διάθεση για δημιουργία και να μεταφέρετε την αγάπη σας για το παιδικό θέατρο με κάθε σας παράσταση!

Ευχόμαστε σύντομα να σας υποδεχτούμε και πάλι!

Για την ομάδα A(r)CT:

Η οµάδα A(r)CT: Art can ACT γεννήθηκε το 2014 στην Αγγλία από τη χορογράφο, performer και εκπαιδευτικό κίνησης, Ελένη Παπαϊωάννου, µε κεντρική ιδέα πώς η τέχνη ανήκει σε όλους και πρέπει να βρίσκεται παντού. Έχει πραγµατοποιήσει έως τώρα διαδραστικές site-specific παραστάσεις σε ασυνήθιστους χώρους (µετρό, πλατείες, βιβλιοπωλεία, γκαλερί, πάρκα κ.ά.), εργαστήρια που απευθύνονται σε οµάδες ποικίλων ηλικιών και σωµατικών δυνατοτήτων και παραστάσεις µε στόχο την καλλιτεχνική διαπαιδαγώγηση και ενεργή συµµετοχή του κοινού στην τέχνη.

Μερικά από τα φεστιβάλ που έχει συµµετάσχει σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι: Refugee Week Greece 2023, Bobos Arts Festival 2023, Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας 2022, Istanbul Fringe Festival 2022, ImproDance Festival 2022, Culture is Athens 2021, Arc for Dance Festival 2021, Our Festival 2021, 2022 & 2023, Εκπαιδευτικό-Καλλιτεχνικό Πρόγραµµα Σίφνου “Το Μικρό και το Μεγάλο”, International Contemporary Dance Festival of Mexico City 2018, Rabbitlab 2.0, Κυριακές στην Τεχνόπολη, In Progress Feedback Festival 2017, Αthens Video Dance Project Festival 2016, 1η και 2η Πλατφόρµα σύχρονου χορού του θεάτρου ΠΚ , 1ο Φεστιβάλ Χορού του Χοροχρόνου, Resolution 2016 και Fringe Shorts 2015 στο The Place, Summer Streets 2015 στη Regents Street, Friday League στο Theatre Delicatessen, Motus Festival στο Milton Keynes, 2ο Scratch Festival, Emerging Choreographers Platform 2015 στο Broadway Theatre.

Η οµάδα έλαβε κρατικές επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Πολιτισµού και Αθλητισµού κατά την περίοδο 2019-2023 για τις παραγωγές “Κοίτα, Ανθρωπάκο” , “Μία ασπίδα όνειρα”, “Παράλληλες Κίτρινες Γραµµές” και τις εκπαιδευτικές δια-καλλιτεχνικές δράσεις “Το Μουσείο Αλλιώς” και “Μία εικόνα…χίλιες κινήσεις”.

Η οµάδα A(r)CT έχει στόχο να δηµιουργεί προσιτά και διαδραστικά έργα συνδυάζοντας χορό, κείµενο, µουσική όπως και άλλες εικαστικές τέχνες. Μέσα από τη δουλειά µας επιθυµούµε να µεταφέρουµε µηνύµατα άµµεσα συνδεδεµένα µε την καθηµερινότητά µας, την κοινωνική και ανθρωπιστική ύπαρξη καθώς και τον σύγχρονο κόσµο. Την ενδιαφέρει οι θεατές, µικροί και µεγάλοι, να κατανοούν αυτό που παρακολουθούν, να νιώθουν ενεργοί και όχι να στέκονται απαθείς σε ό,τι συµβαίνει µπροστά τους.

Συντελεστές:

Σύλληψη & χορογραφία: Ελένη Παπαϊωάννου

Ερµηνεία & συνδηµιουργία κινησιολογικού υλικού: Παύλος Λυκούδης & Χάρης Χατζηανδρέου

Μουσική Σύνθεση & Sound Design: Πάνος Χουντουλίδης

Επιµέλεια Κοστουµιών: Μελισσάνθη Σπέη

Σκηνογραφία & Κατασκευή Σκηνικών: Μαρκέλλα Μουσσού

Mental Health Promoter : Στέλιος Γαβριηλίδης