Αερόστατο | Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κάστρο της Πάτρας

Φεβρουάριος 16, 2024από Το Αερόστατο

Επισκεφτήκαμε το εντυπωσιακό Κάστρο της Πάτρας

https://toaerostato.gr/wp-content/uploads/2024/02/20240216_ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ_Κάστρο_Πάτρας-cover_MAIN.png

Ακόμα ένα υπέροχο εκπαιδευτικό ταξίδι αρχίζει και αυτή την φορά προορισμός ήταν ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία της Πάτρας! Σήμερα τα παιδιά του ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ και του ΠΡΟΝΗΠΙΟΥ έζησαν μια αξέχαστη εμπειρία με μια εκπαιδευτική εκδρομή στο Κάστρο της πόλης!

Ξεκινώντας με πεζοπορία στους πρόποδες του λόφου, τα παιδιά γέμισαν ενθουσιασμό αντικρίζοντας τα επιβλητικά τείχη του κάστρου. Μέσα από ιστορίες και αφήγηση, οι παιδαγωγοί ξύπνησαν την περιέργεια των παιδιών για την πλούσια ιστορία του μνημείου και “έντυσαν” με φαντασία και γνώση την σημερινή εκπαιδευτική επίσκεψη!

Στη συνέχεια, ακολούθησε ένα συναρπαστικό παιχνίδι “Κρυμμένου Θησαυρού”. Χωρισμένα σε ομάδες, τα παιδιά εξερευνούσαν τα σοκάκια, σκαρφαλούσαν σε σκαλιά και αναζητούσαν κρυμμένα στοιχεία, λύνοντας γρίφους και ασκήσεις παρατηρητικότητας.

Η περιπέτεια συνεχίστηκε με παιχνίδια ρόλων και ομαδικές δραστηριότητες. Τα παιδιά μεταμορφώθηκαν σε ιππότες και πριγκίπισσες, φρουρούς και μάγους, ζωντανεύοντας την ιστορία του κάστρου με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Η εκπαιδευτική εκδρομή στο Κάστρο της Πάτρας αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία για τα παιδιά. Μέσα από το παιχνίδι και την εξερεύνηση, ήρθαν σε επαφή με ένα σημαντικό ιστορικό αξιοθέατο της πόλης, καλλιέργησαν την ιστορική τους συνείδηση και ενίσχυσαν δεξιότητες συνεργασίας και ομαδικότητας.

Στο ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ η μάθηση γίνεται παιχνίδι και κάθε δραστηριότητα σχεδιάζεται με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών. Εκδρομές όπως αυτή στο Κάστρο της Πάτρας, προσφέρουν στα παιδιά πολύτιμα ερεθίσματα, τροφοδοτούν την περιέργειά τους και ανοίγουν τους ορίζοντες της γνώσης.

Υ.Γ.

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του Κάστρου για την φιλοξενία και για την όμορφη εμπειρία που μας χάρισαν! Ανυπομονούμε να σας επισκεφτούμε ξανά!!!