Αερόστατο | Επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών

Ιανουάριος 12, 2024από Το Αερόστατο

Επισκεφτήκαμε τη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών

https://toaerostato.gr/wp-content/uploads/2024/01/20240112_ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ_Δημοτική_Πινακοθήκη-cover_FR_w.png

Η επαφή με την τέχνη δίνει σε κάθε παιδί κίνητρο να ανακαλύπτει, να φαντάζεται και φυσικά να δημιουργεί! Στο ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ ενθαρρύνουμε την επαφή των παιδιών με κάθε μορφή τέχνης και γι’ αυτό κάθε χρόνο αφιερώνουμε ένα μεγάλο μέρος του εκπαιδευτικού μας προγράμματος σε δραστηριότητες και εμπειρίες που επιτυγχάνουν αυτό τον σκοπό.

Σήμερα, ολοκληρώνοντας ακόμα ένα πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό project, οι μικροί μας μαθητές από τις τάξεις του του ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ και του ΠΡΟΝΗΠΙΟΥ, είχαν την χαρά να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία που συνδύασε τη γνώση και την τέχνη! Με αφορμή την ολοκλήρωση του project “Παιδί και Τέχνη”, τα παιδιά επισκέφτηκαν τη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών. όπου φιλοξενείται η έκθεση με τίτλο “Ζωγραφίζοντας την Λέξη” σε συνεργασία με το Μουσείο-Βιβλιοθήκη Στρατή Ελευθεριάδη – Tériade

Το προσωπικό της πινακοθήκης υποδέχτηκε τα παιδιά με θερμό χαμόγελο και με την βοήθεια των παιδαγωγών του σχολείου μας τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της έκθεσης. Τα παιδιά είδαν έργα τέχνης από διάφορες εποχές και παραδόσεις, ανοίγοντας τα μάτια τους σε έναν κόσμο χρωμάτων και συναισθημάτων!

Από τη πρώτη κιόλας στιγμή, έχοντας σχεδιάσει διασκεδαστικές δραστηριότητες οι οποίες ενθάρρυναν τα παιδιά να παρατηρήσουν τους πίνακες που υπήρχαν γύρω τους, έζησαν την τέχνη με τρόπο που τα ενέπνευσε και τα έκανε να θέτουν ερωτήσεις, εξερευνώντας τη δημιουργικότητα τους. Αυτό το εκπαιδευτικό ταξίδι αποτελεί έναν σπουδαίο τρόπο για τα παιδιά, ώστε να αναπτύξουν τη φαντασία τους, την κριτική σκέψη και τον σεβασμό τους για τη διαφορετικότητα μέσα από την τέχνη!

Αφού ολοκλήρωσαν την ξενάγηση, τα παιδιά συμμετείχαν σε παιχνίδια και δραστηριότητες, με αποκορύφωμα την δημιουργία των δικών τους έργων τέχνης, παίρνοντας έμπνευση από τις ιδιαίτερες εικόνες που τα περιτριγύριζαν! Κάθε παιδί δημιούργησε το δικό του καδράκι, ζωγραφίζοντας και χρησιμοποιώντας την τεχνική του κολάζ! Γίναμε όλοι πραγματικοί καλλιτέχνες!!!

Η επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών ήταν μια συναρπαστική εμπειρία τόσο για τα παιδιά, όσο για όλους εμάς! Μέσα από το παιχνίδι και την τέχνη, ανοίξαμε παράθυρα στο κόσμο της φαντασίας και του πολιτισμού και καταφέραμε να γεμίσουμε με πολύτιμες εικόνες που θα μας δίνουν έμπνευση!

Υ.Γ.

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών για την φιλοξενία για την τόσο ιδιαίτερη εμπειρία που χάρισαν στα παιδιά! Ελπίζουμε να σας επισκεφτούμε και πάλι σύντομα!