Αερόστατο | 06.11.2017 | Επίσκεψη στο Αεροδρόμιο

Νοέμβριος 1, 2017από Το Αερόστατο

Αερόστατο---Άραξος-2017-coverΕπίσκεψη στο Αεροδρόμιο του Αράξου

Τάξεις:  Νηπιαγωγείο

             Προνήπιο

 

Ελάτε μαζί μας, στην γιορτή της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και στην απίστευτη περιπέτειά μας, στο αεροδρόμιο του Αράξου!

 

 

Αερόστατο---Άραξος-2017--12 

   Κοιτώντας ψηλά στον ουρανό, τα αεροπλάνα πάντα μας μαγεύουν! Μας θυμίζουν πως βλέπουν τα πουλιά τον κόσμο μας, πετώντας ανάμεσα στα σύννεφα. Ακόμα πιο εντυπωσιακό όμως, είναι να μαθαίνεις τα μυστικά των αεροπλάνων, με τη βοήθεια των γενναίων χειριστών τους, των πιλότων! Σήμερα λοιπόν, με αφορμή την γιορτή της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, περάσαμε μία ολόκληρη ημέρα εξερευνώντας τον κόσμο των αεροπλάνων και περπατώντας μέσα στο εντυπωσιακό αεροδρόμιο του Αράξου!

  Φτάνοντας στην τεράστια πύλη, μας υποδέχτηκαν οι φύλακες του αεροδρομίου και με ένα ζεστό χαμόγελο, μας καλωσόρισαν όλους! Δεν αργήσαμε να καταλάβουμε, πως σήμερα το αεροδρόμιο έχει ντυθεί στα καλά του, για να φιλοξενήσει μικρούς και μεγάλους φίλους, που ήρθαν για να γνωρίσουν αυτόν τον μαγικό κόσμο, από κοντά! Δεκάδες Οι χειριστές εδάφους, με τις όμορφες στολές τους, μας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις και μας εξήγησαν πως λειτουργεί ένα αεροδρόμιο. Οι μηχανικοί, μας έμαθαν τη σημασία της σωστής συντήρησης και της γνώσης των μηχανών και οι πιλότοι, μας επέτρεψαν να πάρουμε την θέση τους μέσα στο cockpit των μαχητικών αεροσκαφών και να φανταστούμε πως είναι ο κόσμος από ψηλά!

  Εκατοντάδες μικρά λαμπάκια, κουμπιά και διακόπτες, είναι τα όργανα που ξέρουν να χειρίζονται, ώστε να πετούν με ασφάλεια στους ουρανούς! Αλλά όπως μας είπαν, το σημαντικότερο μυστικό τους, είναι η ομαδικότητα και συνεργασία! Όλοι οι άνθρωποι του αεροδρομίου, δουλεύουν μαζί, σαν πραγματική ομάδα, συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον! 

  Για ακόμα μία χρονιά σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία και ευχόμαστε κάθε τους ταξίδι στους όμορφους ουρανούς, να είναι μαγικό!

Αερόστατο---Άραξος-2017--4

Αερόστατο---Άραξος-2017--2

Αερόστατο---Άραξος-2017--3

Αερόστατο---Άραξος-2017--5

Αερόστατο---Άραξος-2017--6

Αερόστατο---Άραξος-2017--7

Αερόστατο---Άραξος-2017--8

Αερόστατο---Άραξος-2017--9

Αερόστατο---Άραξος-2017--10

Αερόστατο---Άραξος-2017-

Αερόστατο---Άραξος-2017--11