Αερόστατο | 09.06.2017 | Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο

Ιούνιος 8, 2017από Dimitris Rouvalis

2017.06.09 - Δημοτικό Σχολείο-cover-1Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο

Τάξεις:  Νηπιαγωγείο

             

  Έφτασε και φέτος η στιγμή, που θα γνωρίσουμε από κοντά το Δημοτικό ...ή όπως εμείς το λέμε, το "Μεγάλο Σχολείο". Περάσαμε λοιπόν σήμερα, μια υπέροχη ημέρα, γνωρίζοντας τους δασκάλους, τις τάξεις και τα μυστικά, αυτού του καινούριου κόσμου, που μας περιμένει!

 

2017.06.09 - Δημοτικό Σχολείο-6

  Μία ομάδα μικρών παιδιών, ξεκίνησε το ταξίδι της, πριν αρκετά χρόνια, μέσα σε ένα σχολείο γεμάτο περιπέτειες και θησαυρούς. Μέρα με τη την μέρα, εκτός από την ηλικία, μεγάλωναν και τα συναισθήματα και οι γνώσεις τους, γνωρίζοντας όλο και περισσότερο τον κόσμο γύρω τους, αλλά και τον εαυτό τους! Στα μάτια των συμμαθητών τους γνώρισαν την αληθινή φιλία και στα πρόσωπα των παιδαγωγών, την αγάπη, την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό! Αυτή η ομάδα, πλησιάζει στο αποκορύφωμα του ταξιδιού της, έχοντας ήδη χιλιάδες αναμνήσεις και εικόνες, που θα κουβαλά μαζί της, για πάντα!

  Στη σημερινή μας, πολύ ξεχωριστή βόλτα, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, γνώρισαν για πρώτη φορά το “Μεγάλο Σχολείο”, σε μία επίσκεψη στο 44ο Δημοτικό Πατρών. Εκεί, μας περίμεναν δάσκαλοι και παιδιά, γεμάτοι χαμόγελο και ενθουσιασμό, για να μας ξεναγήσουν στον καινούριο αυτό περιβάλλον, που μας περιμένει τον Σεπτέμβριο. Τότε και εμείς σαν μεγάλοι μαθητές, θα πάρουμε την τσάντα με τα βιβλία μας, θα κάτσουμε για πρώτη φορά στο θρανίο μας και θα συναντήσουμε την καινούρια μας δασκάλα!
  Το Δημοτικό σχολείο, συνδέεται με τα πιο όμορφα χρόνια κάθε παιδιού και είναι γεμάτο με καινούριες εμπειρίες. Τα μαθήματα, οι φίλοι, οι ευθύνες και τα παιχνίδια στο προαύλιο, βάζουν την βάση για τα επόμενα χρόνια της σχολικής ζωής. Αυτή την πρώτη γνωριμία, την συνδέσαμε σήμερα με τους φίλους μας, εδώ στο Αερόστατο και όλοι μαζί, περάσαμε την πόρτα της Α’ Δημοτικού.

  Γνωρίζοντας τα παιδιά του Δημοτικού, μάθαμε το πρόγραμμα και τον ρυθμό της τάξης τους, ζωγραφίζοντας, τραγουδώντας και παίζοντας όλοι μαζί! Τελικά κάναμε το μεγάλο αυτό σχολείο, να γεμίσει με τα χαμόγελα και τις φωνούλες μας! Γνωρίσαμε το προαύλιο και εντυπωσιαστήκαμε από τον ενθουσιασμό των παιδιών, να μας ξεναγήσουν στον χώρο τους και να μοιραστούν με εμάς, την όμορφη τάξη τους! 

  Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την θερμή φιλοξενία και για την τόσο όμορφη, πρώτη γνωριμία με την Α’ Δημοτικού!

2017.06.09 - Δημοτικό Σχολείο-72017.06.09 - Δημοτικό Σχολείο-12017.06.09 - Δημοτικό Σχολείο-22017.06.09 - Δημοτικό Σχολείο-32017.06.09 - Δημοτικό Σχολείο-42017.06.09 - Δημοτικό Σχολείο-5

 

Dimitris Rouvalis