Αερόστατο | 11.06.2017 | Ταξίδι στην Αθήνα

Ιούνιος 12, 2017από Dimitris Rouvalis

Εκπαιδευτική Εκδρομή - Αθήνα 2017-1451-2-02Εκπαιδευτική Εκδρομή στην Αθήνα
ΒΙΝΤΕΟ

Τάξεις:  Νηπιαγωγείο

             Προνήπιο

  Μουσείο Ακρόπολης, Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Ένα εκπαιδευτικό ταξίδι γεμάτο γνώσεις, εμπειρίες και πάρα πολύ παιχνίδι, στην πανέμορφη πόλη της Αθήνας!ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ - COVER

   Σαν μία ιστορία βγαλμένη από τα παραμύθια, ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες ξεκίνησε σήμερα το Αερόστατο, με προορισμό την πανέμορφη Αθήνα! Στις βαλίτσες μας, πήραμε την καλύτερη διάθεση μας, το μεγάλο μας χαμόγελο και παρέα με τους φίλους και τους αγαπημένους μας γονείς, ξεκινήσαμε για την μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας! …άραγε τι μυστικά να ανακαλύψουμε;
  Δύο ομάδες, τρεις εντυπωσιακοί προορισμοί και μία ολόκληρη ημέρα αφιερωμένη στην γνώση και το παιχνίδι! Το Μουσείο Ακρόπολης, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, αποτελούν κάποιους από τους σημαντικότερους χώρους πολιτισμού και γνώσης, που με τα ξεχωριστά τους στοιχεία, αποτέλεσαν την βάση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της τάξης του Νηπιαγωγείου και του Προνηπίου μας!

Μουσείο Ακρόπολης
  Ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, τότε που οι αρχαίοι Έλληνες δημιούργησαν την βάση του πολιτισμού μας και την παρέδωσαν σε όλους εμάς! Μέσα στον εντυπωσιακό χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης, τα παιδιά γύρισαν στην εποχή της αρχαίας Αθήνας και εξερεύνησαν τις καθημερινές συνήθειες των ανθρώπων, τον σεβασμό τους στα ζώα και την αγάπη τους για τις τέχνες και τα γράμματα! Στο πλαίσιο της επίσκεψής μας, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα μουσειοπαιδαγωγικής, το οποίο είχαμε σχεδιάσει αποκλειστικά για το διδακτικό μας project, με θέμα “Αρχαία Αθήνα & Παρθενώνας”.
  Με τέσσερα εντυπωσιακά παιχνίδια, τα παιδιά εξερεύνησαν το Μουσείο, μαθαίνοντας για την συγκινητική ιστορία που κρύβουν οι Καρυάτιδες, ανακάλυψαν τα ζωάκια και τη σημασία τους στη ζωή των αρχαίων Ελλήνων, στη συνέχεια, με τη βοήθεια της Πεπλοφόρου Κόρης ξαφνιάστηκαν παίζοντας με τα χρώματα των αγαλμάτων (…καλά ακούσατε, τα αγάλματα ήταν ζωγραφισμένα!!!) και έμαθαν για την ιδιαίτερη αυτή πλευρά της ιστορίας των γλυπτών της αρχαίας Ελλάδας και τέλος μαγεύτηκαν από την εντυπωσιακή παράσταση της Ζωοφόρου και τα μυστικά που κρύβονται στα μάρμαρα της!
  Με αρκετή συγκίνηση, έκλεισε ο κύκλος αυτής της ιδιαίτερης εκπαιδευτικής επίσκεψης και άφησε στον καθένα μας ξεχωριστές αναμνήσεις και σεβασμό, για την σημασία της ιστορίας και του πολιτισμού μας!

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο
  Η επαφή των παιδιών με το περιβάλλον, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των ερεθισμάτων και της διδασκαλίας του σχολείου μας και δε θα μπορούσε να λείπει μία τέτοια εντυπωσιακή εμπειρία, από το πρόγραμμα του σημερινού μας ταξιδιού! Φτάσαμε λοιπόν, στον πανέμορφο χώρο του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου και εκεί μας υποδέχθηκαν οι χαμογελαστοί συνοδοί μας, για να ξεκινήσει η περιπέτειά μας, στο κόσμο των άγριων ζώων! Από τις πανέμορφες καμηλοπαρδάλεις, στους πονηρούς λεμούριους,τα αρπακτικά πτηνά και τις σοφές χελώνες φτάσαμε να κάνουμε παρέα με τους ελέφαντες και τους νυσταγμένους ιπποπόταμους! Γνωρίσαμε το κάθε ζώο, τις συνήθειες και τα χαρακτηριστικά του, μάθαμε να τα φροντίζουμε και τα κάναμε φίλους μας, προσφέροντάς τους λιχουδιές και χάδια!
  Ολοκληρώνοντας την όμορφη επίσκεψή μας, περάσαμε χρόνο με τους γονείς και τους φίλους μας και περπατώντας ανάμεσα σε όλα τα είδη των ζώων, καταλάβαμε τη σημασία του καθενός από αυτά, για την ισορροπία της φύσης, από το πιο μεγαλόσωμο ή άγριο, μέχρι το πιο μικρό και ήμερο. Αυτήν την ισορροπία υποσχεθήκαμε να την υπερασπιστούμε όλοι μας και πάντα με σεβασμό και αγάπη να σχεφτόμαστε όσα τα ζωάκια δεν μπορούν να μας πουν με λέξεις!

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
  Σε ένα χώρο που η φαντασία και το παιχνίδι, συναντούν την γνώση και την βιωματική μάθηση, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείου μεταφέρει τα παιδιά στον κόσμο της επιστήμης και των εξερευνήσεων! Οι ομάδες μας απόλαυσαν το νερό παίζοντας με τις σαπουνάδες και πειραματίστηκαν, χρησιμοποιώντας διαφορετικά αντικείμενα, για να δημιουργήσουν ο κάθε ένας την δική του, ξεχωριστή μπουρμπουλήθρα! Άλλες τεράστιες και αστείες, άλλες μικρούλες και χρωματιστές, όλες έσκαγαν και μας έκαναν να χοροπηδάμε από χαρά! Αμέσως μετά, με την βοήθεια των δασκάλων μας και των συνοδών του Μουσείου, μεταφερθήκαμε στο διάστημα…! Καλά ακούσατε…  μπήκαμε σε ένα τεράστιο διαστημόπλοιο και σαν αστροναύτες, ταξιδέψαμε στους πλανήτες και τους γαλαξίες και εξερευνήσαμε τον κόσμο των αστεριών! Αγγίξαμε περίεργα υλικά, παίξαμε με το φως και μάθαμε να αναγνωρίζουμε όλα τα είδη εξωγήινων! …και αν κάποιος από εσάς δεν πιστεύει πως υπάρχουν εξωγήινοι, πρέπει οπωσδήποτε να έρθει μία βόλτα μαζί μας, με το διαστημόπλοιο!

  Μία ολόκληρη ημέρα πέρασε και αυτό το απίστευτο ταξίδι, έφτασε στο τέλος του. Εικόνες, χαμόγελα, συναισθήματα, φίλοι, παιχνίδια, φαντασία, είναι λίγα μόνο από όσα πήραμε μαζί και θα κρατήσουμε για την υπόλοιπη ζωή μας! Μπορεί να γυρίσαμε πίσω, αλλά οι αναμνήσεις μας θα μας βοηθούν να ταξιδεύουμε με τη σκέψη μας, στις όμορφες αυτές στιγμές και όπως πάντα, θα συνεχίσουμε να αναζητάμε καινούριους θησαυρούς που περιμένουν να τους ανακαλύψουμε!!!

Εκπαιδευτική Εκδρομή - Αθήνα 2017-1451-2-01Εκπαιδευτική Εκδρομή - Αθήνα 2017-1387Εκπαιδευτική Εκδρομή - Αθήνα 2017-1465Εκπαιδευτική Εκδρομή - Αθήνα 2017-1505Εκπαιδευτική Εκδρομή - Αθήνα 2017-1506Εκπαιδευτική Εκδρομή - Αθήνα 2017-1522Εκπαιδευτική Εκδρομή - Αθήνα 2017-1575Εκπαιδευτική Εκδρομή - Αθήνα 2017-1536Εκπαιδευτική Εκδρομή - Αθήνα 2017-1591Εκπαιδευτική Εκδρομή - Αθήνα 2017-15832016.05.29 - Αττικό Ζωολογικό Πάρκο  Παιδικό Μουσείο - Αθήνα-12Εκπαιδευτική Εκδρομή - Αθήνα 2017-9985-22016.05.29 - Αττικό Ζωολογικό Πάρκο  Παιδικό Μουσείο - Αθήνα-13Εκπαιδευτική Εκδρομή - Αθήνα 2017-9946-22016.05.29 - Αττικό Ζωολογικό Πάρκο  Παιδικό Μουσείο - Αθήνα-16Εκπαιδευτική Εκδρομή - Αθήνα 2017-9910-2Εκπαιδευτική Εκδρομή - Αθήνα 2017-9949-2Εκπαιδευτική Εκδρομή - Αθήνα 2017-9924-2

Dimitris Rouvalis