Αερόστατο | 12.05.2017 | Patras Science Festival

Μάιος 12, 2017από Dimitris Rouvalis

CoverPatras Science Festival 2017

Τάξη: Νηπιαγωγείο

 

  Γνωρίζοντας τον φανταστικό κόσμο των επιστημών, με τον πιο διασκεδαστικό και βιωματικό τρόπο, τα παιδιά του Ιδ. Νηπιαγωγείου μας, έζησαν μια ξεχωριστή εμπειρία στο 1o Patras Science Festival! 

 

Αερόστατο - 1

  Πόσο μακρινή μοιάζει, ακόμα και στα μάτια των “μεγάλων”, η αντίληψη και η επαφή με τις επιστήμες; Πόσο δύσκολη άραγε, θα μπορούσε να είναι η επαφή ενός παιδιού με την ουσία τους και με ποιον σκοπό, μία τέτοια προσέγγιση, θα είχε πραγματικό νόημα για αυτή την τόσο ευαίσθητη ηλικία; Αυτά είναι τα δύο πιο βασικά ερωτήματα, που οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από την πρώτη διοργάνωση του Patras Science Festival , έχουν βάλει στόχο να αποδείξουν σε όλους μας, “μικρούς” και “μεγάλους”, πως έχουν πολύ απλή απάντηση!

  Μέσα από μία πραγματικά αξιοθαύμαστη προσπάθεια και ένα υπέροχο κλίμα συνεργασίας, γεννήθηκε η ιδέα της διοργάνωσης του πρώτου Φεστιβάλ Επιστημών της Πάτρας. που από την πρώτη στιγμή, είχε ως βασικότερο στόχο του, να φέρει τον κόσμο της πόλης μας, κοντά στον μαγικό κόσμο των επιστημών! Μέσα από τον διαδραστικό χαρακτήρα του και την μεγάλη συμμετοχή φορέων και επιστημόνων, το Patras Science Festival, μας απέδειξε πως οι επιστήμες είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της φύσης μας και με το σωστό τρόπο, πραγματικά όλοι μας, μπορούμε να τις κατακτήσουμε! 

  Στη σημερινή μας εκδρομή, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βρεθούν ανάμεσα σε ομάδες επιστημόνων, από όλες τις μεριές της Ελλάδας και να γνωρίσουν φυσικά φαινόμενα και “μαγικές” χημικές αντιδράσεις, μέσα από ενδιαφέροντα πειράματα, αλλά και ξεχωριστούς ανθρώπους. Από όλα όσα μάθαμε και είδαμε, σίγουρα πρέπει να ξεχωρίσουμε τα παιχνίδια με το υγρό άζωτο, τους καταπληκτικούς γεωλόγους με τα πετρώματα ηλικίας χιλιάδων ετών, αλλά και το βιωματικό εργαστήρι της νοηματικής γλώσσας, που μέσα από το θεατρικό παιχνίδι μας έμαθε να επικοινωνούμε, μόνο με τα χέρια μας!!!

  Δεν σας κρύβουμε, πως είδαμε ακόμα και αντικείμενα να αιωρούνται… Αλήθεια!!! …και όμως, η επιστήμη μπορεί να κάνει θαύματα! Το σημαντικότερο βέβαια, είναι πως μετά την σημερινή μας εμπειρία, καταλάβαμε πόσο εντυπωσιακό είναι να μαθαίνεις, πώς λειτουργεί ο κόσμος, αλλά και τι έχουν κατορθώσει οι άνθρωποι, μέσα από την σωστή αξιοποίηση και χρήση των επιστημών και της τεχνολογίας!

  Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για όσα μας μάθατε και για την θετική ενέργεια που πήραμε, από κάθε μέλος του Patras Science Festival 2017 και ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας, το φετινό φεστιβάλ να είναι το πρώτο, ενός μακροχρόνιου πολιτισμικού και επιστημονικού θεσμού της Πάτρας!

2017.05.12 - Patras Science Festival-10

2017.05.12 - Patras Science Festival-4

2017.05.12 - Patras Science Festival-1

2017.05.12 - Patras Science Festival-3

2017.05.12 - Patras Science Festival-2

2017.05.12 - Patras Science Festival-5

2017.05.12 - Patras Science Festival-6

2017.05.12 - Patras Science Festival-7

2017.05.12 - Patras Science Festival-8

2017.05.12 - Patras Science Festival-9

 

 

Dimitris Rouvalis