Αερόστατο | 13.10.2017 | Επίσκεψη στην Achaia Clauss

Οκτώβριος 13, 2017από Dimitris Rouvalis

Αερόστατο - Achaia Clauss-coverΕπίσκεψη στην Achaia Clauss

Τάξεις:  Νηπιαγωγείο

             Προνήπιο

 

Γεμάτο μύθους, αρώματα και μία ρομαντική ιστορία, το κάστρο της Achaia Clauss, μας ταξίδεψε στον κόσμο του κρασιού και στον πολιτισμό της πόλης μας!

 

 

Αερόστατο---Achaia-Clauss-TEXT2

  Κάθε της χώρος γεμάτος μυρωδιές, ιστορία, πολιτισμό και μύθους. Κάθε της αίθουσα, ένα ταξίδι στον κόσμο του κρασιού και της ρομαντικής ιστορίας που κρύβεται μέσα στα επιβλητικά κελάρια της! Η Achaia Clauss, αποτελεί μία από τις πιο όμορφες εκπαιδευτικές επισκέψεις της σχολικής χρονιάς και για ακόμα μία φορά, μας μάγεψε με τα μυστικά της!

  Η περιπέτειά μας ξεκίνησε λίγο πριν φτάσουμε στις πέτρινες πύλες, από το ανέβασμα κιόλας του λόφου, εκεί που τα αμέτρητα αμπέλια, αγκαλιάζουν το κάστρο και μας θυμίζουν όλα όσα έκαναν τον Γουσταύο Κλάους, να αγαπήσει αυτόν τον τόπο. Εκατοντάδες μικρά αμπέλια, έτοιμα να δώσουν τους καλύτερους καρπούς τους, για να ξεκινήσει και φέτος η παραγωγή ενός κατακόκκινου κρασιού, που έχει συνδεθεί με την ιστορία της Πάτρας, της Μαυροδάφνης! Μπαίνοντας στα πρώτα κελάρια, μας έκαναν εντύπωση οι χαρακτηριστικές μυρωδιές και η ιδιαίτερη ηρεμία του χώρου, εκεί που τα τεράστια ξύλινα βαρέλια ξεκουράζονται για μήνες ή ακόμα και για χρόνια. Με την βοήθεια της κας. Τόνιας, ξετυλίξαμε τους μύθους, και μάθαμε ένα-ένα τα στάδια που ακολουθεί ένα σταφύλι, από το αμπέλι μέχρι και το μπουκάλι!Φυσικά, όλα όσα είδαμε και μάθαμε ήταν υπέροχα, μα πάνω απ’όλα έμεινε στην μνήμη μας, η επίσκεψη στα βασιλικά κελάρια, εκεί που φυλάσσεται και ωριμάζει η πιο παλιά Μαυροδάφνη!

  Λίγο πριν ολοκληρωθεί η βόλτα μας, μπήκαμε στο εντυπωσιακό βαρελοποιείο, έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οπού ξετυλίγεται μπροστά μας η ιστορία της τέχνης της κατασκευής των ξύλινων βαρελιών του κρασιού! Εκεί, είχαμε την χαρά να παίξουμε διαδραστικά παιχνίδια και να χρησιμοποιήσουμε εργαλεία και τεχνικές, αυτής της σπάνιας τέχνης!

  Φυσικά, η εκδρομή μας έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, όταν στην υποδοχή της Achaia Clauss, δοκιμάσαμε με το δαχτυλάκι μας, το γλυκό κρασί και υποσχεθήκαμε πως κάποια μέρα θα επιστρέψουμε, να ξαναδούμε από κοντά αυτό το μοναδικό κάστρο!

Αερόστατο---Achaia-Clauss--11

Αερόστατο---Achaia-Clauss--3

Αερόστατο---Achaia-Clauss--5

Αερόστατο---Achaia-Clauss--4

Αερόστατο---Achaia-Clauss--7

Αερόστατο---Achaia-Clauss--8

Αερόστατο---Achaia-Clauss--6

Αερόστατο - Achaia Clauss--2

Dimitris Rouvalis