Αερόστατο | 19.02.2018 | Κ. Δευτέρα – Χαρταετός

Φεβρουάριος 16, 2018από Το Αερόστατο

2018.02.16 - Καθαρά Δευτέρα-Χαρταετός-cover-1Καθαρά Δευτέρα - Χαρταετός

Τάξεις: Νηπιαγωγείο

            Προνήπιο

  Ο όμορφος χαρταετός μας, τα έθιμα της Σαρακοστής και μια ατελείωτη αγκαλιά παιδιών, γέμισαν την σημερινή ημέρα μας με τα πιο όμορφα συναισθήματα!

 

 

 

2018.02.16 - Καθαρά Δευτέρα-Χαρταετός-1

  Η Κ. Δευτέρα είναι πάντα συνυφασμένη στις αναμνήσεις ενός παιδιού, με εικόνες από τη φύση, παρέα με φίλους και οικογένεια, τα παραδοσιακά νηστίσιμα φαγητά και φυσικά, το πέταγμα του χαρταετού! Φτιαγμένος από χαρτί και ξύλα ή με πιο “μοντέρνα” υλικά, μας μάγευε πάντα με τα χρώματα και την μοναδική του ικανότητα να πετά ψηλά στον ουρανό. Μικροί και μεγάλοι σε μία παρέα, φτιάχνουμε τα ζύγια, μεγαλώνουμε την ουρά και ετοιμάζουμε τα κουβάρια με τα σχοινιά. Όλοι με την ελπίδα, πως ο δικός μας χαρταετός θα φτάσει πιο ψηλά απ όλους!

  Έτσι και για εμάς εδώ στο ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ, το πέταγμα του χαρταετού ήταν η καλύτερη ευκαιρία, για να έρθουμε, πιο κοντά στις παιδικές μας αναμνήσεις και να γνωρίσουμε όλοι μαζί, τα έθιμα και τις παραδόσεις της Κ. Δευτέρας και της Σαρακοστής! Στον όμορφο κήπο του σχολείου μας, έχοντας κάνει όλες τις προετοιμασίες, βάλαμε τα δυνατά μας για να σηκωθεί ο χαρταετός μας, στον γαλανό ουρανό της Πάτρας! Αλλά ο αέρας δεν ήταν με το μέρος μας…

  Μετά από πολλές προσπάθειες και αρκετή επιμονή, δυστυχώς ο καιρός δεν μας έκανε φέτος το χατίρι. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο πολύχρωμος χαρταετός μας, δεν εκπλήρωσε τον σκοπό του… Βλέπετε, το μυστικό της Κ. Δευτέρας δεν βρίσκεται μόνο στη επιτυχία, αλλά στην ομαδική προσπάθεια! Στην μαγική διαδικασία και τις τόσες προετοιμασίες που κάνει τελικά τον χαρταετό, να μας γεμίζει όλους, μικρούς και μεγάλους, με χαμόγελο και παιδικό ενθουσιασμό! Μπορεί ο χαρταετός μας σήμερα να μην κατάφερε να πετάξει, αλλά πιστέψτε μας… τα χαμόγελά μας …έφτασαν ως τα σύννεφα!

Καλή Σαρακοστή σε όλους!

Υ.Γ.

…και ποιος ξέρει, ίσως να δείτε τον χαρταετό μας να ταξιδεύει στον ουρανό της Πάτρας, κάποια άλλη μέρα!

2018.02.16 - Καθαρά Δευτέρα-Χαρταετός-3

2018.02.16 - Καθαρά Δευτέρα-Χαρταετός-4

2018.02.16 - Καθαρά Δευτέρα-Χαρταετός-6

2018.02.16 - Καθαρά Δευτέρα-Χαρταετός-5

2018.02.16 - Καθαρά Δευτέρα-Χαρταετός-8

2018.02.16 - Καθαρά Δευτέρα-Χαρταετός-7