Αερόστατο | Εκδρομή στην Achaia Clauss

Νοέμβριος 5, 2021από Το Αερόστατο

Ανάμεσα στους αμπελώνες και τα δέντρα, αυτό το υπέροχο κάστρο με την πολύτιμη ιστορία, άνοιξε και σήμερα τις πύλες του και μας υποδέχτηκε στα κελάρια του!

https://toaerostato.gr/wp-content/uploads/2021/11/20211105_1916080.7463835390268663-wpp1636194084617.png

H Achaia Clauss είναι κάθε χρόνο ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς, που σίγουρα ταιριάζει ιδανικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου μας και την σημασία που δίνουμε στην επαφή των παιδιών με το περιβάλλον και την ιστορία της Πάτρας. Ανάμεσα στους αμπελώνες και τα δέντρα, αυτό το υπέροχο κάστρο με την πολύτιμη ιστορία, άνοιξε και σήμερα τις πύλες του και μας υποδέχτηκε! Τα τεράστια πέτρινα κτίρια και οι μυρωδιές από το κρασί στα ξύλινα βαρέλια τράβηξαν αμέσως το ενδιαφέρον των παιδιών, που γεμάτα ενθουσιασμό άρχισαν να εξερευνούν αυτό το εντυπωσιακό μέρος!

Τα παιδιά ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ και του ΠΡΟΝΗΠΙΟΥ ξεκίνησαν την εξερευνηση τους από τον εξωτερικό χώρο της Achaia Clauss και με την βοήθεια των παιδαγωγών του ΑΕΡΟΣΤΑΤΟΥ και της αγαπημένης μας ξεναγού, έμαθαν για την ιστορία και τα μυστικά που κρύβει! Αμέσως μετά, οι τεράστιες ξύλινες πόρτες του κελαριού άνοιξαν και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν την παραδοσιακή διαδικασία κατασκευής των βαρελιών και έμαθαν τι χρειάζεται για να φτάσει ένα μικρό σταφυλάκι να γίνει νόστιμο κρασί! Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η ιστορία της Μαυροδάφνης, του διάσημου γλυκού κρασιού που αφιέρωσε ο Γουσταύος Κλάους στη αγαπημένη του Δάφνη πριν πάρα πάρα πολλά χρόνια!

Η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε με παιχνίδι και όμορφες συζητήσεις στους κήπους του κάστρου και όταν έφτασε η ώρα να αποχαιρετήσουμε τους αμπελώνες, υποσχεθήκαμε να ξαναέρθουμε σύντομα!

…για ακόμα μία χρονιά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το προσωπικό της Achaia Clauss για την φιλοξενία και την όμορφη ξενάγηση που μας χάρισαν!!!