Αερόστατο | Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας

Μία φανταστική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας!

https://toaerostato.gr/wp-content/uploads/2022/05/Αρχαιολογικό_Μουσείο_Πάτρας_main_FR.png

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας είναι πάντα ένας από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς μας, καταφέρνοντας κάθε φορά να μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο και να μας γεμίσει με υπέροχες εικόνες και γνώσεις!  Σήμερα τα παιδιά του ΠΡΟΝΗΠΙΟΥ και του ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το μουσείο και παρέα με τους παιδαγωγούς τους, να ανακαλύψουν τα μυστικά που κρύβει η πλούσια ιστορία της περιοχής μας!

Από τα πιο απλά εργαλεία μέχρι και τα περίτεχνα διακοσμητικά, γρήγορα καταλάβαμε πόσα κοινά έχουμε ακόμα και σήμερα, με τους ανθρώπους που ζούσαν τόσα χρόνια πριν από εμάς. Προχωρώντας, την προσοχή μας τράβηξαν τα τεράστια ψηφιδωτά, που διακοσμούσαν τα κτήρια γεμάτα όμορφα χρώματα και παραστάσεις. Το μέγεθος τους ήταν εντυπωσιακό! Αμέσως μετά, παρατηρήσαμε τους αμφορείς και μάθαμε πως κάποιοι από αυτούς, βρέθηκαν αιώνες μετά μέσα στο βυθό της θάλασσας. Τα κοχύλια ήταν ακόμα επάνω τους!

Λίγο πριν ολοκληρώσουμε την όμορφη επίσκεψή μας, μάθαμε πως κάτω από την πόλη μας υπάρχουν ακόμα θαμμένα πολύ σημαντικά αντικείμενα, αλλά και τεράστια κτίσματα έτοιμα να τα ανακαλύψουμε! Που ξέρετε… μπορεί και εμείς σαν μικροί αρχαιολόγοι, να βοηθήσουμε να έρθουν και αυτά στο φως μία μέρα!

Ευχαριστούμε πολύ το προσωπικό του μουσείου για την φιλοξενία! Ανυπομονούμε να σας ξαναδούμε σύντομα!