Αερόστατο | Νηπιαγωγείο: 1η μέρα στο Δημοτικό Σχολείο

Ιούνιος 13, 2022από Το Αερόστατο

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας στο Δημοτικό Σχολείο!

https://toaerostato.gr/wp-content/uploads/2022/06/ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ_Δημοτικό_Σχολείο_FB_FR.png

Έφτασε λοιπόν αυτή η στιγμή… Μια ομάδα παιδιών που μεγαλώνουν μαζί, σχεδόν από την βρεφική ηλικία, και μέσα στο “ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ” μοιράζονται πολύχρωμες στιγμές, υπέροχα συναισθήματα και μία καθημερινότητα γεμάτη παιχνίδι και γνώση, είναι πια έτοιμη να ολοκληρώσει τον κύκλο της και κάθε παιδί να ανοίξει τα φτερά του! Μα σε ένα τόσο ευαίσθητο και ταυτόχρονα σημαντικό σημείο της ζωής τους, δεν θα γινόταν να μην κάνουν το πρώτο τους βήμα στην τάξη της Α’ Δημοτικού σαν ομάδα, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου και όλοι μαζί να περάσουν μια υπέροχη μέρα στο “μεγάλο σχολείο” που θα τα υποδεχτεί τον επόμενο Σεπτέμβριο!

Σε μία από τις πιο ιδιαίτερες μέρες της σχολικής χρονιάς μας, σε συνεργασία με το 45ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας, τα παιδιά του ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ μας πέρασαν μια ολόκληρη μέρα στην Α’ τάξη του Δημοτικού και είχαν την ευκαιρία να το γνωρίσουν από κοντά μέσα από παιχνίδια και διασκεδαστικές δραστηριότητες!

Φτάνοντας στο μεγάλο προαύλιο μας υποδέχθηκαν με το πιο ζεστό χαμόγελο η διευθύντρια και οι δασκάλες της Α’ Δημοτικού και μας οδήγησαν σε έναν πολύχρωμο χώρο για να ξεκινήσει η μέρα μας με τον πιο όμορφο τρόπο! Με μεγάλη μας έκπληξη συναντήσαμε εκεί όλους τους μαθητές της Α’ τάξης που παρέα με την δασκάλα της μουσικής είχαν ετοιμάσει για εμάς μία υπέροχη μουσική υποδοχή, με τραγούδια και μουσικο-κινητικές δραστηριότητες! Αμέσως μετά τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μπουν στις τάξεις της Α’ Δημοτικού και να κάτσουν στα θρανία μαζί με τους νέους τους φίλους. Ξεφυλλίσαν τα βιβλία, ζωγράφισαν και έκαναν το πρώτο τους μάθημα, λίγο πριν ξεκινήσει πάλι το παιχνίδι με την βοήθεια του κ. Δημήτρη του γυμναστή, που είχε ετοιμάσει μια ολόκληρη αθλητική περιπέτεια με παιχνίδια γυμναστικής και παιχνίδια συνεργασίας!

Τελευταία στάση της ξενάγησης μας δεν θα μπορούσε να είναι άλλη …από το κυλικείο του σχολείου! Εκεί μας περίμενε με ένα τεράστιο χαμόγελο ο κ. Άγγελος, που αφού εξήγησε  κανόνες λειτουργίας του, κέρασε όλα τα παιδιά πεντανόστιμα παγωτά για να κρατήσουν την πιο γλυκιά ανάμνηση από την σημερινή μέρα τους!!! Η επίσκεψη μας δεν θα μπορούσε να τελειώσει χωρίς μια βόλτα στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου, που στολισμένο με χρώματα είναι πάντα το αγαπημένο μέρος όλων των μικρών και μεγάλων μαθητών!

Ευχαριστούμε θερμά όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους υπέροχους παιδαγωγούς της Α’ Δημοτικού και φυσικά την διευθύντρια κα. Τσιλιγκιριάν Ερμιόνη, για την τόσο μεγάλη αγκαλιά που άνοιξαν στα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας και για την υπέροχη εμπειρία που μας χάρισαν με τόση αγάπη και ενθουσιασμό!