Αερόστατο | Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Παναχαϊκού Όρους

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Παναχαϊκού Όρους Πάτρας!

https://toaerostato.gr/wp-content/uploads/2022/05/20220520-cover_FB_FR.png

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Άνοιξης και των θεμάτων που αφορούν το Περιβάλλον, αναζητάμε συνεχώς όμορφες εμπειρίες για τα παιδιά και αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται για να τα φέρνουμε πιο κοντά στην φύση! Σήμερα οι τάξεις του ΠΡΟΝΗΠΙΟΥ και του ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ είχαν την χαρά να επισκεφθούν έναν από τους πιο ιδιαίτερους “κρυμμένους θησαυρούς” της περιοχής μας ,το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Παναχαϊκού Όρους και παρέα με τους παιδαγωγούς τους να περάσουν μία όμορφη μέρα μαθαίνοντας για τα ζώα, τα φυτά και την αξία αυτού του υπέροχου βουνού που βρίσκεται δίπλα στην Πάτρα και μας χαρίζει απλόχερα τους θησαυρούς του!

Σε ένα μικρό χωριό μέσα στο καταπράσινο τοπίο, μας υποδέχθηκε με ένα τεράστιο χαμόγελο η υπεύθυνη γεωλόγος του χώρου και αφού τα παιδιά της έδωσαν το όμορφο καδράκι που δημιούργησαν για να την ευχαριστήσουν για την φιλοξενία, ξεκινήσαμε το παιχνίδι!

Παρατηρώντας τις εικόνες με τα ζώα και τα ιδιαίτερα φυτά του Παναχαϊκού, μάθαμε για τον τρόπο που λειτουργεί η φύση και ακολουθώντας τους χάρτες είδαμε πως κάθε μονοπάτι οδηγεί και σε μία διαφορετική περιπέτεια! Με την βοήθεια της κας. Βάσως, μάθαμε για ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εδάφους και αφού επεξεργαστήκαμε με τα χέρια μας μικρούς και μεγάλους ασβεστόλιθους, ξαφνιαστήκαμε όταν καταλάβαμε πως είχαν σχήμα από κοχύλια… σαν να ήταν κάποτε αυτό το βουνό κρυμμένο μέσα στην θάλασσα!!!

Η εκδρομή μας δεν θα μπορούσε φυσικά να ολοκληρωθεί χωρίς έναν όμορφο περίπατο στην φύση! Τα παιδιά περπάτησαν στο χωριό και ακολουθώντας το μονοπάτι προς το δάσος ,άρχισαν να παρατηρούν τα μεγάλα δέντρα και να ακούν τα τραγούδια των πουλιών! Αφού στην διαδρομή τους μάζεψαν πολλά φυσικά υλικά (φύλλα, ξύλα, καρπούς, κ.α), δημιούργησαν όμορφες κατασκευές και ξεκουράστηκαν κάνοντας ένα μικρό πικ-νικ με θέα το όμορφο βουνό μας! Ήταν σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρωθεί αυτή η όμορφη περιπέτεια!

Ευχαριστούμε πολύ το προσωπικό του Κέντρου Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης Παναχαϊκού Όρους για την φιλοξενία! Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε σύντομα και να ξαναδούμε από κοντά αυτό το υπέροχο τοπίο!