Αερόστατο | 26.05.2017 | Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα UNICEF

Μάιος 25, 2017από Dimitris Rouvalis

2017.05.26 - Unicef 2017-cover-1Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα UNICEF 2017
" Τα παιδιά γράφουν & ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους "

Τάξη: Νηπιαγωγείο

 

Δείτε την φετινή συμμετοχή του νηπιαγωγείου μας, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της UNICEF, με το οποίο ολοκληρώθηκε το διδακτικό μας Project με θέμα "Τα Δικαιώματα του Παιδιού".2017.05.26 - Unicef 2017-3

 Αναζητώντας πάντα αφορμές, ώστε να γεμίζουμε με ευαισθησία την σχολική ζωή των παιδιών, έφτασε και φέτος μία από τις πιο όμορφες, καθιερωμένες διδακτικές ενότητες της τάξης του Νηπιαγωγείου μας. Το Project με θέμα ” Τα Δικαιώματα των Παιδιών”, γεμίζει κάθε χρόνο την τάξη μας με μηνύματα αγάπης, ηθικές αξίες και συναισθήματα, που πηγάζουν μέσα από τις σκέψεις των παιδιών και καταλήγουν να παίρνουν μορφή, μέσα από τη φαντασία και τις δημιουργίες τους!
  Η Ελληνική εθνική επιτροπή της UNICEF, στη προσπάθειά της να ευαισθητοποιήσει μαθητές και παιδαγωγούς, πραγματοποιεί και φέτος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους” , στα πλαίσια του οποίου, σχολεία από όλη την Ελλάδα, ολοκληρώνουν διδακτικά project και δραστηριότητες και μεταφέρουν το μήνυμά τους, δημιουργώντας μία αφίσα!
 Έτσι και εμείς εδώ στο Αερόστατο, προσπαθήσαμε να χωρέσουμε χιλιάδες σκέψεις, συναισθήματα και λέξεις, σε μία εικόνα που θα μεταφέρει το δικό μας, μοναδικό μήνυμα σε όλα τα παιδιά του κόσμου!
  Την φετινή αφίσα μας, τα παιδιά αποφάσισαν να την γεμίσουν με πάρα πολλά χρώματα, τα οποία να εκφράζουν την μοναδικότητα κάθε ανθρώπου και να τονίσουν την σημασία της αγάπης, της συνεργασίας και της ισότητας! Η αφίσα μας, ξεκίνησε σήμερα το μεγάλο ταξίδι της και ελπίζουμε να την ξαναδούμε στην μεγάλη έκθεση της UNICEF, το επόμενο φθινόπωρο!

  Μετά την περσινή μας συμμετοχή και τελικά, την πολύ συγκινητική βράβευση του σχολείου μας από την UNICEF, στην Στοά του Βιβλίου τον Νοέμβριο τους 2016, συνεχίζουμε να θεωρούμε τέτοιες εκπαιδευτικές ενότητες, πολύ σημαντικές για την επαφή των παιδιών με τόσο ευαίσθητα κοινωνικά και ηθικά ερεθίσματα, που σίγουρα θα κρατήσουν για την υπόλοιπη ζωή τους!

2017.05.26 - Unicef 2017-1

2017.05.26 - Unicef 2017-4

2017.05.26 - Unicef 2017-2

 

Dimitris Rouvalis