Αερόστατο | Ιππασία και Παιχνίδι με τα αλογάκια στον κήπο μας!

Οκτώβριος 5, 2023από Το Αερόστατο

Τα αλογάκια ήρθαν και φέτος στον υπέροχο κήπο μας

https://toaerostato.gr/wp-content/uploads/2024/01/20231005_ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ_Άλογα_στον_Κήπο-cover_Wide_FR.png

Σήμερα, το ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ, το ΠΡΟΝΗΠΙΟ , το ΠΡΟ-ΠΡΟΝΗΠΙΟ, το ΜΕΤΑΒΡΕΦΙΚΟ κα τοι ΒΡΕΦΙΚΟ τμήμα πέρασαν μία από τις πιο όμορφες μέρες στον φθινοπωρινό κήπο του σχολείου μας, όπου μία εντυπωσιακή έκπληξη περίμενε όλα τα παιδιά! Δύο πανέμορφα αλογάκια βρέθηκαν ξαφνικά κοντά μας και πέρασαν μια ολόκληρη μέρα μαζί μας, γεμίζοντας με χαμόγελα και ενθουσιασμό μικρούς και μεγάλους!!!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, το σχολείο μας διοργάνωσε ένα μοναδικό γεγονός που έφερε χαμόγελα και ενθουσιασμό στα πρόσωπα των μικρών εξερευνητών.

Ο κήπος του σχολείου μεταμορφώθηκε και φέτος σε ένα παραμυθένιο σκηνικό, όταν 2 πανέμορφα άλογα εμφανίστηκαν και μαζί με τους εκπαιδευτές τους πέρασαν μια ολόκληρη μέρα κοντά μας! Τα παιδιά εξέπληξαν τους εκπαιδευτές με τον ενθουσιασμό τους και χωρίς να χάσουν χρόνο ξεκίνησαν να συμμετέχουν στις διασκεδαστικές δραστηριότητες που είχαμε ετοιμάσει για αυτά!

Η μέρα ξεκίνησε με εκπαιδευτικά παιχνίδια και ασκήσεις, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση και την αγάπη για τα ζώα. Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών, τα παιδιά δοκίμασαν την ιππασία, ανακαλύπτοντας τη χαρά της συνεργασίας με αυτά τα εκπληκτικά ζώα.

Οι εκπαιδευτές μοιράστηκαν τα μυστικά της φροντίδας των αλόγων, ενισχύοντας την ευαισθησία των παιδιών και μαθαίνοντας τους τον σεβασμό για όλα τα ζώα! Με απέραντη χαρά, τα παιδιά έμαθαν πώς να τα φροντίζουν, να τα πλένουν και να τα αγαπούν!!! Αμέσως μετά, όλα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ιππεύσουν τα άλογα με την βοήθεια των εκπαιδευτών και να ζήσουν μία πραγματικά αξέχαστη εμπειρία!

Η μέρα ολοκληρώθηκε με έναν μικρό πικνίκ στον κήπο, όπου τα παιδιά και τα άλογα μοιράστηκαν στιγμές χαράς, με τραγούδια και χαμόγελα!

Το “ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ” μας συνεχίζει το ταξίδι του και το επόμενο διάστημα μας περιμένουν ακόμα περισσότερες περιπέτειες, γεμάτες γνώση, φαντασία και ατελείωτο παιχνίδι!!! Μείνετε μαζί μας και ακολουθήστε μας στον μαγικό κόσμο των παιδιών!

Υ.Γ.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην κα. Αλεξάνδρα και στον κ. Κώστα για την υπέροχη εμπειρία που χάρισαν στα παιδιά!