bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Νηπιακό τμήμα

(από 5 έως 6 ετών - έτος γέννησης: 2019)

Η κορυφή της παιδαγωγικής πυραμίδας μας! Το νηπιαγωγείο!

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο της προσχολικής αγωγής, στη τάξη αυτή το παιδί παίρνει τα τελευταία μα ταυτόχρονα και πιο σημαντικά εφόδια, τόσο για να ξεκινήσει τη σχολική ζωή του με χαρά και αυτοπεποίθηση, όσο και για να πατήσει γερά, κάνοντας τα πρώτα του βήματά, στον κόσμο των “μεγάλων”! Οι στόχοι πολύ σύνθετοι, μα το μέσον της προσέγγισής μας παραμένει το ίδιο. Το παιχνίδι αποτελεί και σε αυτή την ηλικία απαραίτητο και αναντικατάστατο συστατικό της διδασκαλίας και της παιδαγωγικής μας στο “Αερόστατο”!

Όλοι οι γνωστικοί τομείς επεξεργάζονται ισότιμα και ισορροπημένα, μέσα σε ένα απολύτως δημιουργικό και ομαδικό κλίμα, με την αίσθηση του δικαίου και της ευγένειας να πηγάζουν από την ίδια την ομάδα των παιδιών. Ο ρόλος των νηπιαγωγών και σε αυτό το αναπτυξιακό στάδιο, παίζει καταλυτικό ρόλο στην αλληλεπίδραση μεταξύ των παιδιών και της μάθησης!

Οι νηπιαγωγοί δεν έχουν απλά εποπτικό ρόλο μέσα στη τάξη, αλλά αντιθέτως, ανήκουν και συμμετέχουν ενεργά στις ομάδες των παιδιών. Αυτή η ουσιαστική σχέση που δημιουργείται, μεταξύ του παιδαγωγού και του παιδιού, είναι το κλειδί στη δημιουργία ενός βαθύτερου σεβασμού και από τις δύο μεριές, που κάνει τη διδακτική διαδικασία να έχει ουσία και πραγματικό νόημα!

Πέντε γνωστικοί τομείς είναι η βάση αυτής της μαγικής τάξης.

•    Γλώσσα
•    Μαθηματικά
•    Δημιουργία & Έκφραση
•    Μουσική
•    Θεατρική Τέχνη
•    Περιβάλλον

Πέντε πυλώνες ενός πανύψηλου πύργου. Aν όλοι είναι εξίσου δυνατοί, ο πύργος θα ακουμπήσει τα αστέρια, αν όμως γκρεμιστεί έστω και ένας, ο πύργος θα καταρρεύσει με τον πρώτο άνεμο!

Χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους, οι τρεις (3) νηπιαγωγοί αυτού του τμήματος, οργανώνουν και προσαρμόζουν τα θέματα διδασκαλίας με τρόπο κατάλληλο  για τα παιδιά αυτής της ηλικίας και πάντα, μέσω του παιχνιδιού, ενθαρρύνουν τις έμφυτες τάσεις κάθε παιδιού! Ταυτόχρονα, σεβόμενοι τους ρυθμούς και τις ιδιαιτερότητες του καθενός,   δουλεύουμε ανεξάρτητα χαρακτηριστικά του, στα πλαίσια ενός κλίματος συνεχούς αλληλεπίδρασης!

Ερεθίσματα πολύ σύνθετα πια, στοχεύουν σε βαθύτερα επίπεδα της ανάπτυξης, τόσο της συναισθηματικής όσο και της νοητικής. Η ηθική αλληλεπιδρά με τη γνώση, ο χαρακτήρας με τη φαντασία, η μάθηση με την εξερεύνηση. Μία εξερεύνηση που δε πρέπει να τελειώσει ποτέ, μέσα σε ένα κόσμο γεμάτο κρυμμένους θησαυρούς!

Αυτό είναι που δημιουργούμε με τη δική σας βοήθεια, εδώ στο “Αερόστατο”, παιδιά που έχοντας πάντα ως κίνητρο τον ενθουσιασμό και την χαρά τους για τη γνώση, μεταμφιέζονται σε εξερευνητές και ζουν την πιο πολύχρωμη περιπέτεια! Το διδακτικό πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου καθώς και του Προνηπίου μας, εμπλουτίζονται επίσης με μία μεγάλη ποικιλία εξειδικευμένων δραστηριοτήτων, που έρχονται να ολοκληρώσουν αυτή τη συνεχώς εξελισσόμενη ηλικία των παιδιών. *

•    Εργαστήριο Θεατρικού Παιχνιδιού                                       Καραμπίνη Ελευθερία (Απόφοιτος σχολής Λ. Κουρετζή)
•    Εργαστήριο Καλλιτεχνικών                                                  Παπαρροδοπούλου Φωτεινή
•    Εργαστήριο Ηλεκτρ.Υπολογιστών & Ρομποτικής               FuturePlus
•    Αθλητισμός – Γυμναστική                                                    Mini Tennis
•    Εισαγωγή στη Αγγλική Γλώσσα                                          Παπαβασιλοπούλου Φιλιώ (PhD)
•    Μουσικοκινητική Αγωγή                                                      Αγόρα Βίκυ (Καθηγήτρια χορού “Χοροδράση“)

* 1.Είναι σημαντικό να τονίσουμε, πως κάθε μία από αυτές τις δραστηριότητες, οργανώνεται και πραγματοποιείται από παιδαγωγούς, με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση.

*2.Επίσης, για όλες τις παραπάνω δραστηριότητες, δεν υπάρχει καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση του γονέα. Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά να μπορούν να λαμβάνουν μέρος και να απολαμβάνουν αυτά τα τόσο ενδιαφέροντα γνωστικά ερεθίσματα!

https://toaerostato.gr/wp-content/uploads/2020/11/ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ-Classrooms-WEB-1.jpg
https://toaerostato.gr/wp-content/uploads/2020/11/ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ-Classrooms-WEB-3-2.jpg
https://toaerostato.gr/wp-content/uploads/2020/11/ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ-Classrooms-Facilities-WEB_32_of_52.jpg
bt_bb_section_top_section_coverage_image
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image