bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Eκπαιδευτικά projectΤο Χαμένο Βιβλίο της Φύσης – Ημέρα 13η

Μάρτιος 20, 2020από Το Αερόστατο
https://toaerostato.gr/wp-content/uploads/2020/03/Day_11_square___final-2-1280x1115.jpg

Day 11 square  final-2Το Χαμένο Βιβλίο της Φύσης

Εκπαιδευτικό Project
για Παιδιά & Γονείς

Ημέρα 13η" Ο Θησαυρός "

Μετά από ένα υπέροχο ταξίδι ...έφτασες σε αυτό το μαγικό σεντούκι, που κρύβει τον πιο πολύτιμο θησαυρό!

...έναν θησαυρό τόσο μοναδικό, όσο και ΕΣΥ!

 

Το Χαμένο Βιβλίο της Φύσης
Εκπαιδευτικό Project για Παιδιά & Γονείς

Day 10 Page cover-03

Ημέρα 13η: ” Ο Θησαυρός “

Καλημέρα στο πλήρωμα του πιο ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ πειρατή!! Σήμερα, μετά από ένα υπέροχο ταξίδι γεμάτο μοναδικές στιγμές, νέες γνώσεις, πολύχρωμες εμπειρίες και αμέτρητα χαμόγελα, καταφέρατε να φτάσετε στον πιο πολύτιμο θησαυρό! Έναν θησαυρό που θα κρατήσετε για πάντα, μαζί με όλες τις όμορφες αναμνήσεις που τον συνοδεύουν μέσα στο σεντούκι!!!

Θέλουμε να ξέρετε πως αναγνωρίζουμε και εκτιμάμε την βοήθειά σας σε κάθε βήμα αυτής της περιπέτειας! Χωρίς εσάς στο πλευρό μας, το καταπληκτικό μας πλήρωμα, αυτό το ταξίδι δεν θα μπορούσε να είναι το ίδιο!
Όμως κάπου εδώ… θα χρειαστούμε για μία τελευταία φορά την βοήθειά σας, για να ολοκληρωθεί το παραμύθι μας με τον πιο όμορφο και εντυπωσιακό τρόπο!

 

Στο παρακάτω αρχείο θα βρείτε δεκατρείς (13) εικονογραφημένες σελίδες. 13 σελίδες ενός ιδιαίτερου βιβλίου, το οποίο γεννήθηκε μέσα από αυτό το τόσο ιδιαίτερο και όμορφο ταξίδι. Όπως θα καταλάβετε ξεφυλλίζοντάς τες, πρόκειται για το “ΧΑΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ” , μέσα στο οποίο ξαναζωντανεύουν όλα τα σημαντικά γεγονότα και οι εμπειρίες που ζήσαμε μαζί σας. Θα σας παρακαλούσαμε λοιπόν, να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες για να έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε (έστω και από μακριά) όλα αυτά τα συναισθήματα με τους μικρούς πειρατές και τις μικρές πειρατίνες μας!

 

 

Χρήσιμο Tip:

Φυσικά, όλα τα παρακάτω μπορείτε να τα ολοκληρώσετε είτε κάνοντας την προετοιμασία μονοι σας πριν παρουσιάσετε τον “θησαυρό” στα παιδιά, είτε να περάσετε μία διασκεδαστική μέρα κάνοντας όλες τις δραστηριότητες μαζί τους! Είμαστε σίγουροι πως το αποτέλεσμα θα είναι και στις δύο περιπτώσεις, το ίδιο μαγικό!!!
ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην περίπτωση που θέλετε να ακολουθήσετε το πρώτο σενάριο (για να κάνετε έκπληξη στα παιδιά), μην χρωματίσετε τις σελίδες!


ΒΗΜΑ 1 – Δημιούργησε το δικό σου παραμύθι!

Με την βοήθεια των σελίδων και προσθέτοντας φυσικά την δική σας πινελιά, θα ανακαλύψουμε αυτό το μαγικό βιβλίο!

 1. Βρείτε το ΧΑΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ→ *(προτεινόμενο) Οριζόντια μορφή: ΕΔΩ | Κάθετη Μορφή: ΕΔΩ
 2. Εκτυπώσετε τις σελίδες αυτές! (αν σας είναι δύσκολο, εννοείται πως μπορείτε να τις ζωγραφίσετε παρέα με τα παιδιά …από την αρχή!)
 3. Τοποθετήσετε τς σελίδες με σειρά, σύμφωνα με την ιστορία!
 4. Δημιουργήστε το δικό σας ΕΞΩΦΥΛΛΟ και ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ! Αποφασίστε πώς το φαντάζεστε, χρησιμοποιήστε διάφορα υλικά, γράψτε τον τίτλο…
 5. Ενώστε και δέστε τις σελίδες, σχηματίζοντας ένα βιβλίο.
 6. Στην τελευταία σελίδα του βιβλίου, κολλήστε μία φωτογραφία με το προσωπάκι του μικρού σας πειρατή!
 7. Αφού καταφέρετε να το ολοκληρώσετε, τοποθετήστε το μέσα στο σεντούκι του θησαυρού!

Χρήσιμα Tips:

Παρακάτω σας παραθέτουμε έναν εύκολους και όμορφους τρόπους για να μπορούσατε να κάνετε μία επιτυχημένη βιβλιοδεσία, καθώς και μία ιδέα για το πως μπορείτε να φτιάξετο το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο, χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά! Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει!

Ιδέα για βιβλιοδεσία

 

Ιδέα για Εξώφυλλο/Οπισθόφυλλο

e07d45175f6c930bb10e09fabb57cea7

 

 

ΒΗΜΑ 2 – Τι κρύβει μέσα το σεντούκι..;

Ελπίζουμε πως από την χθεσινή μας ημέρα, κατασκευάσατε ένα εντυπωσιακό σεντούκι! Εάν δεν προλάβατε μην στενοχωρηθείτε, σήμερα έχουμε την καλύτερη ευκαιρία για να προσπαθήσουμε ξανά!
Όπως σε κάθε πειρατικό σεντούκι έτσι και στο δικό μας, δεν κρύβεται μόνο ένας θησαυρός… αλλά αμέτρητα πολύτιμα “αντικείμενα”! …Ας το γεμίσουμε με όσα έκαναν αυτό το ταξίδι αξέχαστο!

 

Μπορούμε να βάλουμε μέσα:

 • Όλες εκείνες τις κατασκευές και τις ζωγραφιές που φτιάξατε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας.
 • Τα βιβλία ή/και τα παραμύθια που χρειάστηκε να ξεφυλλίσετε, για να αναζητήσετε και να μοιραστείτε μαζί μας καινούργιες γνώσεις.
 • Τα αντικείμενα εκείνα που χρησιμοποιήσατε σε κάθε αποστολή.
 • Αγαθά της φύσης: φύλλα, φυτά, λουλούδια, καρπούς, πέτρες, χώμα, κλαδιά δέντρων κλπ.
 • Ανακυκλώσιμα υλικά που βρίσκονται στο σπίτι σας.
 • Εκτυπωμένο φωτογραφικό υλικό από τις όμορφες στιγμές σας.
 • Ένα όμορφο μήνυμα γραμμένο ή/και ζωγραφισμένο, από όλα τα μέλη του πληρώματος προς το γενναίο σας πειρατή, που θα του περιγράφετε την εμπειρία που ζήσατε μαζί του …μέσα από τα δικά σας μάτια!
 • Ένα μικρό δώρο από εσάς για τον μικρό σας πειρατή, κατασκευασμένο από τα ανακυκλώσιμα υλικά που έχετε συγκεντρώσει ή κάποια από τα αγαθά της φύσης. Θα μπορούσε να είναι ένα βραβείο ή ένα μετάλλιο* για να τον τιμήσετε για τη γενναιότητα, το θάρρος και την ευγένεια του!
 • Μην ξεχάσετε: Την πειρατική του/της στολή, αλλά και τη δική σας!!!

*Ιδέα για πειρατικό μετάλλιο γενναιότητας και ευγένειας από χαρτί

 

 

 

Όταν έρθει η ώρα να ολοκληρώσετε το σεντούκι σας και να αποκαλύψετε τον κρυμμένο “θησαυρού” , θα ήταν όμορφο να είναι να είστε δίπλα τους και να μοιραστείτε την αγωνία, την λαχτάρα τους! Ενθουσιαστείτε μαζί του/της και αρχίστε να αναπολείτε τις στιγμές σας με κάθε ένα αντικείμενο που βγάζετε από το σεντούκι. Καθίστε όλοι μαζί κοντά και διαβάστε του το βιβλίο που έχει ως μοναδικό πρωταγωνιστή …τον γλυκό σας πειρατή/πειρατίνα! Αμέσως μετά ζητήστε του/της να γεμίσει με χρώματα τις σελίδες του βιβλίου! Άλλωστε… είναι το ΔΙΚΟ ΤΟΥ/ΤΗΣ βιβλίο της φύσης!!!

 

 

Πειρατική Συμβουλή προς το πλήρωμα ΜΟΝΟ:

→ Προσπαθήστε να μπείτε στον κόσμο των παιδιών και αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη, αυτοσχεδιάστε και απολαύστε τη στιγμή του “θησαυρού” χωρίς περιορισμούς και σκέψεις κοινής λογικής! Διασκεδάστε μαζί μας, νιώστε τη μαγεία των χρωμάτων που τα χαμόγελά τους μας χαρίζουν καθημερινά! Είστε και είμαστε τυχεροί, που διαρκώς ζούμε και μοιραζόμαστε τέτοιες μοναδικές στιγμές των παιδιών!

 

 

 

Πριν να φτάσει η περιπέτεια στο τέλος της, θέλουμε να σας αφιερώσουμε αυτό το τραγούδι για το ταξίδι που μοιραστήκατε μαζί μας!
…και όπως λένε οι στίχοι: “Φτιάξε μαζί τους το δικό σου παραμύθι, γιατί χανόμαστε…!

 

Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι

 

 

 

Ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη βοήθειά σας. Δε θα τα είχαμε καταφέρει χωρίς εσάς!! Ελπίζουμε να απολαύσατε και εσείς αυτή την μαγική περιπέτεια, γεμίζοντας τις καρδιές σας ΧΡΩΜΑΤΑ, όμορφες ΣΤΙΓΜΕΣ και αστείρευτο ΓΕΛΙΟ !!

 

…μέχρι την επόμενη φορά …Όνειρα γλυκά “μικροί” και “μεγάλοι” πειρατές!!!!

 

*ΠΕΙΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Mοιράσου με τους υπόλοιπους πειρατές τις όμορφες δημιουργίες σου και ότι άλλο έκανε την μέρα σου διασκεδαστική! Η ομάδα μας στο Facebook ανυπομονεί να μάθει τις περιπέτειές σου!