bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Νέα & ΕκδηλώσειςΑερόστατο | Νηπιαγωγείο – Μια μέρα στο Δημοτικό Σχολείο

Ιούνιος 14, 2023από Το Αερόστατο
https://toaerostato.gr/wp-content/uploads/2023/06/20230609_ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ_Δημοτικό_Σχολείο_cover_FR.png

Τα παιδιά του Νηπιαγωγεία μας στη πρώτη τους επίσκεψη στην Α' Δημοτικού!

https://toaerostato.gr/wp-content/uploads/2023/06/20230609_ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ_Δημοτικό_Σχολείο_cover_SQUARE.png
Κλείνοντας τον κύκλο της προσχολικής ζωής των παιδιών, το Νηπιαγωγείο αποτελεί το αποκορύφωμα αυτής της μαγικής ηλικίας! Ανάμεσα σε γνώσεις και όμορφες εμπειρίες, κρύβει υπέροχα συναισθήματα και αναμνήσεις, που θα συνοδεύουν τα παιδιά στην υπόλοιπη ζωή τους!

Για εμάς στο ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ, ο αποχωρισμός από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, είναι κάθε χρόνο μια στιγμή με ανάμεικτα συναισθήματα… Η χαρά και η περηφάνεια ανταλλάζουν θέση με την συγκίνηση ..και ξαφνικά βλέπεις αυτά τα υπέροχα πλασματάκια να έχουν πια μεγαλώσει και να είναι έτοιμα να ανοίξουν τα φτερά του για να πετάξουν για νέους ουρανούς! Πλησιάζοντας όλο και περισσότερο προς την ολοκλήρωση ακόμα μίας σχολικής χρονιάς, σας περνούμε μαζί μας σε μία από τις πιο συγκινητικές και ιδιαίτερες στιγμές των παιδιών του ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ μας!

Μια τέτοια υπέροχη στιγμή ζήσαμε σήμερα, όταν άνοιξε η πόρτα του Δημοτικού Σχολείου και παρέα με τα παιδιά περάσαμε μια ολόκληρη μέρα στο “μεγάλο σχολείο” !!! Εκεί μας υποδέχτηκε με ένα τεράστιο χαμόγελο η κα. Έμμυ, η διευθύντρια του 45ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών και μας ξενάγησε στις όμορφες εγκαταστάσεις του σχολείου. Περπατώντας στους μεγάλους διαδρόμους τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από τις ζωγραφιές και τις γεμάτες χρώματα κατασκευές που τόνιζαν τους τοίχους, μέχρι που φτάσαμε στην τάξη της Α’ Δημοτικού! Εκεί τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να καθίσουν στα θρανία και να συμμετάσχουμε σε ένα διασκεδαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα γεμάτο παιχνίδι και γνώση!

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο συναρπαστική, καθώς είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα υπέροχα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου! Παίξαμε και τραγουδήσαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων και μοιραστήκαμε μία υπέροχη στιγμή χαράς μαζί τους με τους νέους μας φίλους. Οι μεγαλύτεροι μαθητές φρόντισαν να αισθανθούμε άνετα και ευπρόσδεκτα, κάνοντάς μας να νιώσουμε σαν να ανήκουμε στη μεγάλη τους παρέα!

Μία επίσης πολύ όμορφη εμπειρία στην σημερινή μας εκδρομή ήταν  η επίσκεψη στην παιδική βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου. Εκεί, μιλήσαμε για την αξία των βιβλίων και τη χαρά της ανακάλυψης που μας προσφέρουν. Μάθαμε για τους κανόνες αρχειοθέτησης καθώς και για την διαδικασία του δανεισμού των βιβλίων. Μιλήσαμε για τα αγαπημένα μας βιβλία και μοιραστήκαμε με τους φίλους μας τις αστείες ιστορίες που μας έκαναν εντύπωση!

Αυτή η μοναδική εμπειρία έδωσε στα παιδιά μας την ευκαιρία να γνωρίσουν το Δημοτικό Σχολείο από κοντά και να αντιληφθούν πόσο φιλόξενο και δημιουργικό είναι!

Ευχαριστούμε πολύ την διευθύντρια, τους εκπαιδευτικούς και φυσικά όλους τους μαθητές του 45ου Δημοτικού Σχολείου! Είμαστε ευγνώμονες για την θερμή υποδοχή που μας προσέφεραν και για αυτή την τόσο σημαντική εμπειρία που χάρισαν στα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας.  Είμαστε σίγουροι πως η σημερινή μας επίσκεψη θα είναι μια πολύτιμη ανάμνηση που θα ακολουθεί τα παιδιά στο σχολικό τους ταξίδι!