bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Νέα & ΕκδηλώσειςΑερόστατο | Εκδρομή στο Σπίτι του Νερού

Απρίλιος 6, 2022από Το Αερόστατο
https://toaerostato.gr/wp-content/uploads/2022/04/DSC_8961-Pano-scaled-wpp1649331625663.jpg

Στην παλιά δεξαμενή της Πάτρας, σε ένα εντυπωσιακό εκπαιδευτικό χώρο, είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε παρέα με μία σταγόνα νερό και να κάνουμε τον κύκλο της ζωής!

https://toaerostato.gr/wp-content/uploads/2022/04/DSC_8961-Pano-44-scaled-wpp1649331574181.jpg

  Ακολουθώντας το ταξίδι του νερού και τη σημασία του για τη φύση και τον άνθρωπο, τα παιδιά του ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ και του ΠΡΟΝΗΠΙΟΥ , με την βοήθεια των παιδαγωγών του ΑΕΡΟΣΤΑΤΟΥ, επισκέφθηκαν το “Σπίτι του Νερού” και απόλαυσαν ένα υπέροχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, γεμάτο με εντυπωσιακές προβολές και διασκεδαστικά παιχνίδια! Εκεί, σε έναν χώρο γεμάτο πληροφορίες και ενδιαφέρουσες εικόνες, είχαν την ευκαιρία να ακολουθήσουν μία μικρή-μικρή σταγόνα νερό στο ταξίδι της από τον ουρανό, τα σύννεφα, έως την βρύση του σπιτιού μας και να μάθουν τρόπους για να το προστατεύουν, αλλά και για να το εξοικονομούν.

Με τn πολύτιμη βοήθεια της κας. Βάσως, της αγαπημένης μας ξεναγού, μάθαμε για την αξία του νερού για τον πλανήτη μας, επισκεφθήκαμε τους υδρότοπους, μάθαμε για τα ζώα του νερού, αλλά και για τα φυτά που τόσο έχουν ανάγκη την παρουσία του.
Στην εξερεύνησή μας, είδαμε εικόνες από άλλες χώρες, όπου ζώα και άνθρωποι αγωνίζονται καθημερινά για μία σταγόνα καθαρού νερού και εκτιμήσαμε την τόσο μεγάλη προσπάθεια που ο καθένας μας πρέπει να κάνει, ώστε να συνεχίσουμε να μπορούμε να απολαμβάνουμε όλοι μας αυτό το πολύτιμο αγαθό! Ήταν πραγματικά μία υπέροχη εμπειρία για όλα τα παιδιά!!!

Σας ευχαριστούμε και πάλι για την θερμή φιλοξενία και για τα τόσο όμορφα πράγματα που σήμερα μας μάθατε! Ευχόμαστε να συνεχίζετε με τόσο ενθουσιασμό και μεράκι το έργο σας!