07.10.2015 | Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων – Ιππασία στον Κήπο μας

Οκτώβριος 11, 2015από Dimitris Rouvalis

 

Αερόστατο - Cover-1Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων - Ιππασία

Τάξεις:  Νηπιαγωγείο

            Προνήπιο

            Προ-Προνήπιο

            Μεταβρεφικό

            Βρεφικό

  Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, αφιερώσαμε όλη μας την εβδομάδα στη σημασία της επαφής των παιδιών με τα ζώα και τη φύση.

Αερόστατο - Ιππασία-1

  Στο Αερόστατο, ο δεσμός των παιδιών με το περιβάλλον και η καθημερινή επαφή τους με φυσικά ερεθίσματα, βρίσκεται στη βάση της παιδαγωγικής μας φιλοσοφίας. Χρησιμοποιώντας ως αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, αφιερώσαμε αυτήν τη φθινοπωρινή εβδομάδα μας, στους φίλους μας τα ζώα. Ατελείωτες ιστορίες με πρωταγωνιστές τα ζωάκια, παραδοσιακά παιχνίδια και παραμύθια και δεκάδες τραγούδια, είχαν την τιμητική τους μέσα σε όλα τα τμήματα του σχολείου μας. Παραστάσεις κουκλοθεάτρου και δραματοποιήσεις γέμισαν με φαντασία και δημιουργικότητα την καθημερινότητά μας και έφεραν όλους μας ακόμα πιο κοντά, στον απίστευτο κόσμο τους!

   Ολοκληρώνοντας των κύκλο των δραστηριοτήτων μας, κάναμε μαθήματα ιππασίας στον κήπο μας, αλλά και φροντίδας των αλόγων, με τη βοήθεια της εκπαιδεύτριας και φίλης μας, κας Σακελλαρίου Αλεξάνδρας, η οποία μας έδειξε με τον καλύτερο τρόπο τη σημασία του δεσμού μας με τα ζώα, αλλά και του σεβασμού που απαιτείται απέναντί τους. 

 Βιώνοντας από τα πρώτα τους κιόλας βήματα, τον δεσμό με τα ζώα, τα παιδιά ενεργοποιούν τις αισθήσεις τους αλλά και τα συναισθήματά τους, μέσα από τόσο όμορφες και συγκινητικές εμπειρίες. Καταλαβαίνουν καθημερινά πως ο κόσμος γύρω τους αποτελείται από χιλιάδες ανεξερεύνητα μυστικά, τα οποία είναι έτοιμα να ανακαλύψουν!!!

Αερόστατο - Ιππασία-1-2Αερόστατο - Ιππασία-8Αερόστατο - Ιππασία-5Αερόστατο - Ιππασία-2Αερόστατο - Ιππασία-7Αερόστατο - Ιππασία-3Αερόστατο - Ιππασία-1-3

Dimitris Rouvalis