Αερόστατο | 09.03.2016 | Επίσκεψη στο Καρναβαλικό Εργαστήρι

Μάρτιος 9, 2016από Dimitris Rouvalis

Το Αερόστατο - Καρναβαλικό Εργαστήρι - coverΕπίσκεψη στο Καρναβαλικό Εργαστήρι

Τάξεις: Νηπιαγωγείο

            Προνήπιο

  Ένας χώρος γεμάτος δημιουργική ατμόσφαιρα και φαντασία, γέμισε με παιδικά χαμόγελα και ακόμα περισσότερα χρώματα! Ελάτε μαζί μας σε έναν εντυπωσιακό περίπατο στα παρασκήνια του Πατρινού Καρναβαλιού!

 

 

 Το Αερόστατο - Καρναβαλικό Εργαστήρι - -10

  Αναπόσπαστο κομμάτι του Πατρινού Καρναβαλιού, αποτελούν τα εντυπωσιακά και γεμάτα φαντασία, άρματα. Με σατυρική διάθεση και υπερβολικά χαρακτηριστικά, που θυμίζουν καρικατούρες, στέλνουν πάντα διαχρονικά μηνύματα!
  Οι δημιουργία των αρμάτων, είναι μία πολύ σύνθετη διαδικασία, η οποία ξεκινά τη στιγμή  που το μολύβι του ζωγράφου συναντά το λευκό χαρτί και μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, η φαντασία παίρνει μορφή! Σειρά έχει η μεταμόρφωση των τεράστιων κομματιών φελιζόλ σε περίτεχνα γλυπτά, που τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν από σύγχρονα έργα τέχνης!  Μετά από ατελείωτες ώρες επεξεργασίας, αυτά τα τεράστια αγάλματα, είναι έτοιμα να ντυθούν με χρώματα και να ζωντανέψουν! Ξαφνικά, ολόκληροι κόσμοι εμφανίζονται, το κάθε άρμα μοιάζει σε μία ξεχωριστή ιστορία, βγαλμένη από τον κόσμο των παραμυθιών. Δράκοι, τεράστια χταπόδια και κοχύλια, αστείοι κύριοι με γαλάζια καπέλα, είναι λίγες μόνο από τις απίστευτες παραστάσεις, που είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε στην σημερινή μας επίσκεψη.
  Το Καρναβαλικό Εργαστήρι του δήμου Πατρέων, θα είναι πάντα μία ζωντανή απόδειξη για όλα τα παιδιά, πως η φαντασία και η δημιουργικότητα, μπορούν και πρέπει να έχουν θέση στον κόσμο των “μεγάλων”!

  Την τόσο ζεστή υποδοχή και την φιλοξενία τους, δε θα μπορούσαμε και εμείς να μην την ανταποδώσουμε με ένα δώρο γεμάτο αγάπη. Τα παιδιά χάρισαν στους υπεύθυνους του εργαστηρίου, ένα εντυπωσιακό καρναβαλικό καπέλο, που με πολύ χαρά έφτιαξαν τις προηγούμενες ημέρες, για να τους θυμίζει την σημερινή μας επίσκεψη και να τους δίνει έμπνευση και δύναμη να συνεχίσουν, αυτό το τόσο σημαντικό καθήκον που έχουν αναλάβει!

  Σας ευχαριστούμε και πάλι για την έμπνευση που μας δώσατε!

Το Αερόστατο - Καρναβαλικό Εργαστήρι - -6Το Αερόστατο - Καρναβαλικό Εργαστήρι - Το Αερόστατο - Καρναβαλικό Εργαστήρι - -3Το Αερόστατο - Καρναβαλικό Εργαστήρι - -2Το Αερόστατο - Καρναβαλικό Εργαστήρι - -5Το Αερόστατο - Καρναβαλικό Εργαστήρι - -8Το Αερόστατο - Καρναβαλικό Εργαστήρι - -4Το Αερόστατο - Καρναβαλικό Εργαστήρι - -7Το Αερόστατο - Καρναβαλικό Εργαστήρι - -9

Dimitris Rouvalis