Εκπαιδευτική Επίσκεψη στην Achaia Clauss
Τάξεις: Νηπιαγωγείο
Προνήπιο
Μέσα στη μαγική εποχή του Φθινοπώρου, γεμάτη με χιλιάδες ζεστά χρώματα και μυρωδιές, αφιερώσαμε την περασμένη εβδομάδα μας στην Παγκόσμια ημέρα Διατροφής και τη συνδυάσαμε με τον τρύγο, τα σταφύλια και τις δεκάδες παραδόσεις, οι οποίες είναι συνυφασμένες με τον τόπο και την ιστορία μας. Ακολουθήστε τις δύο μεγαλύτερες τάξεις μας, στην περιήγησή τους σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα και εντυπωσιακά μέρη της πόλης μας, την Achaia Clauss.
Φτάνοντας στα μέσα της μαγικής εποχής του Φθινοπώρου έχουμε ήδη παρασυρθεί από τα ζεστά χώματα και τις ιδιαίτερες μυρωδιές του. Τα ερεθίσματα είναι χιλιάδες και η αποστολή μας, να επιλέξουμε τα καλύτερα, ώστε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον γεμάτο εμπειρίες και γνώσεις για όλα τα παιδιά!
Την εβδομάδα αυτή, κέντρο της διδασκαλίας των δύο μεγαλύτερων τάξεων του σχολείου μας, αποτέλεσαν τα θέματα της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής και του Τρύγου, τα οποία ολοκληρώθηκαν με αποκορύφωμα την εκπαιδευτική επίσκεψή μας στους αμπελώνες και τις εγκαταστάσεις της Achaia Clauss.
Περπατώντας δίπλα στα δεκάδες ξύλινα βαρέλια και στα τεράστια πέτρινα κτήρια που έμοιαζαν με κάστρα, ταξιδέψαμε πίσω στον χρόνο. Ακούσαμε με θαυμασμό αλλά και συγκίνηση την ιστορία του Γουσταύου Κλάους και της αγαπημένης του Δάφνης, που έδωσε το όνομα σε ένα από τα σημαντικότερα κρασιά της περιοχής μας, την Μαυροδάφνη. Πήραμε μαζί μας τις απίστευτες μυρωδιές και τα χρώματα των αμπελιών, αλλά και του παλιού κρασιού και με τη βοήθεια της ξεναγού μας, εξερευνήσαμε τα μυστικά των παλαιότερων κελαριών της χώρας μας βλέποντας από κοντά τα σκαλιστά σχέδια που κρύβονται, εδώ και πολλά χρόνια, πάνω στα σημαντικότερα ξύλινα βαρέλια τους!
Τα παιδιά, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη διαδικασία της παραγωγής του κρασιού, ξεκινώντας από τη συλλογή των σταφυλιών, έως και την ωρίμανσή του και να μάθουν για τον ρόλο και τη σημασία του στην μεσογειακή διατροφή!
Στο τέλος της ημέρας, ολοκληρώσαμε με τον καλύτερο τρόπο την επίσκεψή μας, όταν περπατήσαμε και είδαμε από κοντά το γραφείο του Γ. Κλάους, μέσα στο οποίο γεννήθηκε όλη η εντυπωσιακή ιστορία, αυτού του τόσο ιδιαίτερου οινοποιείου και μιλήσαμε για τους δεσμούς της περιοχής μας με τα αμπέλια και την καλλιέργειά τους, οι οποίοι φτάνουν μέχρι τη μυθολογία και τις ιστορίες του Διονύσου και του Ηρακλή!
Κλείνοντας, μοιραζόμαστε μαζί σας κάποιες όμορφες στιγμές από την επίσκεψή μας, ελπίζοντας να σας μεταφέρουμε ένα μικρό κομματάκι από την μαγική ατμόσφαιρα αυτού του τόσο εντυπωσιακού οινοποιείου, που είναι συνυφασμένο με την ιστορία της πόλης μας!