19.06.2015 | Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα UNICEF 2015

Ιούνιος 19, 2015από Dimitris Rouvalis

Το Αερόστατο - Cover-1Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα UNICEF 2015

Θέμα: Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους

Τάξεις: Νηπιαγωγείο

 

 

 

 

 

 Το Αερόστατο - UNICEF 2015-1

Η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα που αφορούν την ισότητα, τον σεβασμό, τη δικαιοσύνη και τις ηθικές αξίες, θα αποτελούν πάντα τη βάση της φιλοσοφίας μας, εδώ στο “Αερόστατο”.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα παιδιά της τάξης του Νηπιαγωγείου μας, έλαβαν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της UNICEF , “Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους“, με σκοπό να έρθουν σε επαφή με τα ανθρώπινα δικαιώματα και να βιώσουν μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες, τη σημασία τους!
Αποκορύφωμα της προσέγγισής μας ήταν η δημιουργία της φετινής αφίσας μας, με την οποία θα συμμετάσχουμε στην ετήσια έκθεση της UNICEF, μαζί με νηπιαγωγεία και σχολεία από όλη την Ελλάδα, τον Νοέμβριο στην Αθήνα!

Η ομαδική προσπάθεια και η συνεργασία μεταξύ των παιδιών έφερε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα, μα κυρίως μας βοήθησε να αναδείξουμε τα συναισθήματά μας, μέσα από τη δημιουργική έκφραση. 
Η αφίσα μας ξεκίνησε το ταξίδι της από το σχολείο μας και θα μεταφέρει στα παιδιά και τους μεγάλους όλου του κόσμου, τα μηνύματα και τις ευχές μας για ειρήνη και ισότητα!

Καλή μας επιτυχία!

Το Αερόστατο - UNICEF 2015-2

Το Αερόστατο - UNICEF 2015-3

Dimitris Rouvalis