Αερόστατο | 20.05.2016 | Αρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας

Μάιος 20, 2016από Dimitris Rouvalis

Αερόστατο - Αρχαιολογικό Μουσείο-coverΑρχαιολογικό Μουσείο Πάτρας

Τάξεις:  Νηπιαγωγείο

             Προνήπιο

  Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων και ξεκινώντας το ταξίδι μας πίσω στον χρόνο, παρασυρθήκαμε από τον εντυπωσιακό κόσμο που κρύβεται μέσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας. Ελάτε να μοιραστούμε μαζί σας, όλες τις όμορφες εμπειρίες μας!

 

 

 Αερόστατο - Αρχαιολογικό Μουσείο-14  

  Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του το 2009, δημιουργήθηκε με σκοπό να φιλοξενήσει ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, τα οποία προέρχονται από τη Μυκηναϊκή έως και την Ρωμαίικη εποχή! Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα των Μουσείων στις 18 Μαΐου, ο τάξεις του Προνηπίου και του Νηπιαγωγείου μας, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις εντυπωσιακές αίθουσες του και να περπατήσουν ανάμεσα σε επιβλητικά αγάλματα και κατασκευές.

  Το ταξίδι μας ξεκίνησε με ενθουσιασμό από το πρώτο κιόλας βήμα, όταν μπαίνοντας, αντικρίσαμε ευρήματα από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων εκείνης της περιόδου. Σκεύη, αποθηκευτικά αγγεία, διακοσμητικά αλλά και πολύτιμα κοσμήματα, τράβηξαν αμέσως την προσοχή μας. Δε θα μπορούσαμε να μη τα συγκρίνουμε με τα σύγχρονα και παρατηρώντας τα προσεκτικά, δεν αργήσαμε να καταλάβουμε το πόσα κοινά έχουν! Προχωρώντας στις τεράστιες αίθουσες, περπατήσαμε ανάμεσα σε εντυπωσιακά ψηφιδωτά και επιβλητικά αγάλματα. Κάποια απεικόνιζαν ολόκληρες παραστάσεις, μάχες, κυνηγούς, μυθικά τέρατα, ενώ κάποια άλλα, σοφούς ανθρώπους ή ακόμα και μυθικούς ήρωες! 

  Λίγο πριν τελειώσουμε την εξερεύνησή μας, αποφασίσαμε να παίξουμε με τον δικό μας μοναδικό τρόπο και να μπούμε στον ρόλο των γλυπτών και των καλλιτεχνών εκείνης της μαγικής εποχής!
…και ενώ φεύγοντας πλησιάζαμε την έξοδο, ξαφνικά κάτι μας κέντρισε την περιέργεια! Μία ολόκληρη αίθουσα γεμάτη με κόμικς και παιχνίδια, φτιαγμένα από τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της Πάτρας, αφιερωμένα στην αρχαία Ελλάδα! Όπως φαντάζεστε, χωρίς να χάσουμε χρόνο, αμέσως ξεκινήσαμε να τα επεξεργαζόμαστε και με τη βοήθεια του προσωπικού του Αρχαιολογικού Μουσείου, ολοκληρώσαμε με τον καλύτερο τρόπο, αυτή την τόσο ιδιαίτερη επίσκεψή μας!

  Σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία και τα ζεστά χαμόγελα και σας υποσχόμαστε πως θα τα ξαναπούμε σύντομα!

Αερόστατο - Αρχαιολογικό ΜουσείοΑερόστατο - Αρχαιολογικό Μουσείο-6Αερόστατο - Αρχαιολογικό Μουσείο-7Αερόστατο - Αρχαιολογικό Μουσείο-3Αερόστατο - Αρχαιολογικό Μουσείο-5Αερόστατο - Αρχαιολογικό Μουσείο-4Αερόστατο - Αρχαιολογικό Μουσείο-9Αερόστατο - Αρχαιολογικό Μουσείο-10Αερόστατο - Αρχαιολογικό Μουσείο-11Αερόστατο - Αρχαιολογικό Μουσείο-12Αερόστατο - Αρχαιολογικό Μουσείο-13

Dimitris Rouvalis