Αερόστατο | 27.04.2016 | Τα Περιβολάκια μας

Μάιος 19, 2016από Dimitris Rouvalis

Αερόστατο - Περιβολάκι - coverΤα Περιβολάκια μας

Τάξεις:  Νηπιαγωγείο

            Προνήπιο

            Προ-Προνήπιο

  Βλέποντας ημέρα με την ημέρα τα λαχανικά και τα φρούτα μας να μεγαλώνουν, από το φύτεμα, την καθημερινή φροντίδα τους, έως και την μαγική στιγμή που οι πρώτοι καρποί τους άρχισαν να μεγαλώνουν. Όλα μέσα από την επαφή των παιδιών, με ότι πιο δυνατό μας συνδέει με τη φύση!

 

Αερόστατο - Περιβολάκι-13

  Εδώ στο¨Αερόστατο¨, η επαφή του παιδιού με το περιβάλλον δεν είναι απλά ένας διδακτικός στόχος, αλλά μία ανάγκη επικοινωνίας με τη φύση. Αυτή είναι και η ουσία της καθημερινής επαφής όλων των παιδιών με φυσικά ερεθίσματα, τα οποία βοηθούν στην ισορροπημένη και ολόπλευρη ανάπτυξή τους!

  Με αφορμή τα περιβαλλοντικά διδακτικά μας θέματα, τα παιδιά είχαν αυτές τις ημέρες την ευκαιρία να ασχοληθούν με τη δημιουργία και τη φροντίδα δύο περιβολιών. Σκαλίζοντας το χώμα, αποφασίζοντας για το τι θα φυτέψουν και τελικά, με ομαδικό πνεύμα και συνεργασία, τα περιβολάκια μας γέμισαν με φρούτα, λαχανικά και βότανα! Λαχανάκια, ντοματούλες, μαρουλάκια, αγγουράκια, φράουλες και βασιλικούς, ο κήπος μας γέμισε με ακόμα περισσότερες μυρωδιές και χρώματα.

  Η κάθε τάξη έχει την ευθύνη φροντίδας τους και μέρα με την ημέρα, τα νόστιμα λαχανικά και τα φρούτα μας μεγαλώνουν, όλο και περισσότερο. Οι πρώτοι καρποί τους έχουν ήδη εμφανιστεί και δεν σας κρύβουμε πως περιμένουμε πως και πως να τους δοκιμάσουμε!

Αερόστατο - Περιβολάκι-2Αερόστατο - Περιβολάκι-10Αερόστατο - Περιβολάκι-8Αερόστατο - Περιβολάκι-3Αερόστατο - Περιβολάκι-4Αερόστατο - Περιβολάκι-5Αερόστατο - Περιβολάκι-14Αερόστατο - Περιβολάκι-12Αερόστατο - Περιβολάκι-6Αερόστατο - Περιβολάκι-9Αερόστατο - Περιβολάκι-11Αερόστατο - Περιβολάκι-23Αερόστατο - Περιβολάκι-17Αερόστατο - Περιβολάκι-18Αερόστατο - Περιβολάκι-21Αερόστατο - Περιβολάκι-19

Dimitris Rouvalis