Πληροφορική – Υπολογιστές

Απρίλιος 11, 2014από Dimitris Rouvalis

Μία ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα και γεμάτη δημιουργικά ερεθίσματα δραστηριότητα, είναι αυτή του εργαστηρίου πληροφορικής. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χρησιμοποιώντας τους ως εργαλείο και μέσον μάθησης, φυσικά μέσα στο χώρο του σχολείου μας. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα δεν έχει σαν σκοπό να αντικαταστήσει τη βιωματική μάθηση, αλλά να...

pliroforiki

Μία ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα και γεμάτη δημιουργικά ερεθίσματα δραστηριότητα, είναι αυτή του εργαστηρίου πληροφορικής.

Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χρησιμοποιώντας τους ως εργαλείο και μέσον μάθησης, φυσικά μέσα στο χώρο του σχολείου μας.

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα δεν έχει σαν σκοπό να αντικαταστήσει τη βιωματική μάθηση, αλλά να λειτουργήσει συμπληρωματικά, ενισχύοντάς την.

Τα παιδιά παίζουν με λογισμικό, σχεδιασμένο αποκλειστικά για τις ανάγκες τις προσχολικής ηλικίας, υπό την καθοδήγηση πτυχιούχου νηπιαγωγού με εξειδίκευση στην χρήση της πληροφορική στη προσχολικής αγωγή.

Υπεύθυνοι για το εργαστήριο πληροφορικής είναι το κέντρο εκμάθησης υπολογιστών FuturePlus εξουσιοδοτημένο κέντρο Technokids.

Dimitris Rouvalis