Προνηπιακό Τμήμα

Απρίλιος 11, 2014από Dimitris Rouvalis

( από 3½ ετών έως και 4½ ετών  ) Σε ένα πολύ σύνθετο πια ηλικιακό και νοητικό στάδιο, τα παιδιά του Προνηπιακού μας τμήματος, είναι έτοιμα να δεχτούν ερεθίσματα υψηλότερου επιπέδου. Αυτό είναι που κάνει τη συγκεκριμένη ηλικία τόσο ξεχωριστή. Μέσα από ένα διδακτικό πρόγραμμα, το οποίο είναι εξολοκλήρου σχεδιασμένο με στόχο τη σωστή ανάπτυξη...

( από 3½ ετών έως και 4½ ετών  )

ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ-Classrooms-Facilities-WEB 30 of 52

Σε ένα πολύ σύνθετο πια ηλικιακό και νοητικό στάδιο, τα παιδιά του Προνηπιακού μας τμήματος, είναι έτοιμα να δεχτούν ερεθίσματα υψηλότερου επιπέδου. Αυτό είναι που κάνει τη συγκεκριμένη ηλικία τόσο ξεχωριστή. Μέσα από ένα διδακτικό πρόγραμμα, το οποίο είναι εξολοκλήρου σχεδιασμένο με στόχο τη σωστή ανάπτυξη της νοημοσύνης και του χαρακτήρα, το παιδί κερδίζει γνώσεις και εμπειρίες, αναπτύσσει ικανότητες και εξερευνά τον κόσμο γύρω του.

Στη ουσία του, το Προνηπιακό τμήμα αποτελεί τη βάση ενός διετούς, συνεχόμενου διδακτικού προγράμματος το οποίο ολοκληρώνεται την επόμενη χρονιά, στο Νηπιαγωγείο μας. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά δε πιέζονται να κατακτήσουν όλες τις δεξιότητες και τις γνώσεις σε μία μόνο χρονιά. Αντιθέτως, βάζουμε μία πολύ δυνατή βάση σε όλους τους γνωστικούς τομείς, κρατώντας ως μοναδικό μέσο το παιχνίδι και φυσικά δίνοντας στο κάθε παιδί το χρόνο που έχει τόσο ανάγκη, για να εκφραστεί αυθόρμητα και να αναπτυχθεί ολόπλευρα.

Οι δύο (2) νηπιαγωγοί του Προνηπιακού τμήματος, παίζουν ουσιαστικό ρόλο στη διδακτική διαδικασία, αποτελώντας κομμάτι της ομάδας των παιδιών και συμμετέχοντας ενεργά σε κάθε δραστηριότητα τους. Οι ιδιαίτεροι ρυθμοί και οι ατομικές ανάγκες κάθε παιδιού, συνδυάζονται αρμονικά με το ομαδικό πνεύμα της τάξης.

Όπως και στο Νηπιαγωγείο μας, έτσι και εδώ, πέντε γνωστικοί τομείς είναι η βάση αυτής της τάξης.

•    Γλώσσα
•    Μαθηματικά
•    Δημιουργία & Έκφραση
•    Μουσική
•    Θεατρική Τέχνη
•    Περιβάλλον

Εξίσου σημαντικοί και απαραίτητοι σε αυτό το τόσο ιδιαίτερο στάδιο, αποτελούν τον πυρήνα της νοητικής ανάπτυξης και της κατάκτησης της γνώσης. Ταυτόχρονα, επιτρέπουν στο παιδί να εκφραστεί μέσα από ένα περιβάλλον γεμάτο ερεθίσματα και ελευθερία.

Το διδακτικό πρόγραμμα του Προνηπίου καθώς και του Νηπιαγωγείου μας, εμπλουτίζονται επίσης με μία μεγάλη ποικιλία εξειδικευμένων δραστηριοτήτων, που έρχονται να ολοκληρώσουν αυτή τη συνεχώς εξελισσόμενη ηλικία των παιδιών. *

•    Εργαστήριο Θεατρικού Παιχνιδιού              Καραμπίνη Ελευθερία (Απόφοιτος σχολής Λ. Κουρετζή)
•    Εργαστήριο Καλλιτεχνικών                          Παπαναστασοπούλου Θεοδώρα (Εικαστική Θεραπεύτρια)
•    Εργαστήριο Ηλεκτρ.Υπολογιστών               FuturePlus
•    Αθλητισμός – Γυμναστική                            Mini Tennis
•    Εισαγωγή στη Αγγλική Γλώσσα                  Σακελλαρίου Μαίρη (PhD University of)
•    Μουσικοκινητική Αγωγή                               Αγόρα Βίκυ (Καθηγήτρια χορού “Χοροδράση”)

* 1.Είναι σημαντικό να τονίσουμε, πως κάθε μία από αυτές τις δραστηριότητες, οργανώνεται και πραγματοποιείται από παιδαγωγούς, με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση.

* 2. Επίσης, για όλες τις παραπάνω δραστηριότητες, δεν υπάρχει καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση του γονέα. Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά να μπορούν να λαμβάνουν μέρος και να απολαμβάνουν αυτά τα τόσο ενδιαφέροντα γνωστικά ερεθίσματα!

ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ-Classrooms-Facilities-WEB 34 of 52

ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ-Classrooms-Facilities-WEB 36 of 52

ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ-Classrooms-Facilities-WEB 37 of 52

ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ-Classrooms-Facilities-WEB 33 of 52

ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ-Classrooms-Facilities-WEB 24 of 52

ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ-Classrooms-Facilities-WEB 43 of 52

 

Dimitris Rouvalis