Αερόστατο | Θεατρική Παράσταση (Ολόγυρα, Ολότελα, Ολόιδιοι)

Οκτώβριος 29, 2021από Το Αερόστατο

Για εμάς στο ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ, η επαφή των παιδιών με το θέατρο, εκτός από την χαρά που τους προσφέρει, συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της φαντασίας...

https://toaerostato.gr/wp-content/uploads/2021/10/2021.10..29-Θέατρο-cover_01.png

Για εμάς στο ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ, η επαφή των παιδιών με το θέατρο, εκτός από την χαρά που τους προσφέρει, συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της φαντασίας τους και στην ολόπλευρη διαπαιδαγώγησή τους μέσα από τα ηθικά διδάγματα και τις εικόνες που κάθε παράσταση μεταφέρει. Αυτός είναι ο λόγος που επιδιώκουμε τα παιδιά να έχουν συστηματικά επαφή με τον μαγικό κόσμο του θεάτρου και κάθε χρόνο επιλέγουμε ποιοτικές παραστάσεις που συνδυάζονται με το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα.

Μία τέτοια ιδιαίτερη ευκαιρία ήταν και η σημερινή, όταν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Προνηπίου είχαν την χαρά να επισκεφθούν το θέατρο ¨Γραμμές Τέχνης¨ και να παρακολουθήσουν μία υπέροχη παράσταση αφιερωμένη στην πρόληψη της βίας και του εκφοβισμού (bulliyng).

To “ΟΛΟγυρα ΟΛΟτελα ΟΛΟιδιοι” των Θεόδωρου Κανδηλιώτη και της Κατερίνας Τσατσαράγκου, είναι μία κωμωδία για όλες τις ηλικίες που θίγει το μείζον και δυστυχώς διαχρονικό ζήτημα του εκφοβισμού, με τρόπο ευφάνταστο, συγκινητικό και απολαυστικά ψυχαγωγικό.
Λίγα λόγια για το έργο:
Ένα νεαρό αγόρι που δέχεται συνεχώς bullying, βρίσκει την ημέρα των γενεθλίων του ανάμεσα στα δώρα, ένα μαγικό αντικείμενο με το οποίο μπορεί να πραγματοποιήσει μια οποιαδήποτε επιθυμία. Με τη βοήθεια των Οδηγιών Χρήσης που υπάρχουν μέσα στη συσκευασία εύχεται «να γινόμασταν όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη ίδιοι», πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα υπάρχει πια κανένας λόγος για διαχωρισμούς, διαφωνίες και διχασμό. Το μόνο που καταφέρνει όμως είναι σε ΟΛΟ τον πλανήτη οι άνθρωποι να γίνουν Oλότελα Oλόιδιοι. Ανατρεπτική πλοκή, αλλόκοσμοι χαρακτήρες και ξεκαρδιστικοί διάλογοι, μας μαθαίνουν ότι τα προβλήματα που οφείλονται στην ποικιλομορφία, δεν λύνονται με την εξάλειψη της διαφορετικότητας, αλλά με το σεβασμό σ’ αυτήν.
Η παράσταση έχει εγκριθεί και προτείνεται από την Ευρωπαϊκή καμπάνια κατά του σχολικού εκφοβισμού!!!
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους ηθοποιούς για την πολύ όμορφη εμπειρία που μας χάρισαν και φυσικά το θέατρο “Γραμμές Τέχνης” για την θερμή υποδοχή και την φιλοξενία!

Παίζουν:
Δημήτρης Χουρδούμης
Λαμπρινή Ζώτου
Δήμητρα Θεοδωροπούλου
Γιώργος Επιτροπίδης
Ελευθερία Παναγιωτοπούλου
Ομότιτλο τραγούδι: Βανέσα Αδαμοπούλου
Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Κανδηλιώτης
Μουσική: Γιώργος Αναστασόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιούλα Ζωιοπούλου
Κατασκευή σκηνικών αντικειμένων:
Ελευθερία Παναγιωτοπούλου
Χορογραφίες: Άρτεμις Χαραλαμπίδη
Διεύθυνση Παραγωγής: Νικολέτα Μπακοπούλου