Αερόστατο | Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής – Μια μέρα στο Ωδείο

Ιούνιος 22, 2023από Το Αερόστατο

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με μια επίσκεψη στο Ωδείο!

https://toaerostato.gr/wp-content/uploads/2023/06/20230622_ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ_Ωδείο_Σωτηροπούλου-cover_FR.png

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής (21 Ιουνίου) καθιερώθηκε το 1982, ξεκινώντας από την Γαλλία. Αυτή η τόσο σημαντική γιορτή, είναι κάθε χρόνο για εμάς μια υπέροχη ευκαιρία να γνωρίσουμε τον κόσμο της μουσικής και να δώσουμε στα παιδιά την χαρά να έρθουν σε επαφή με ακόμα περισσότερες μουσικές δραστηριότητες!

Μια τέτοια αξέχαστη εκπαιδευτική εμπειρία ζήσαμε σήμερα, όταν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, επισκεφθήκαμε το ΩΔΕΙΟ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ στην Πάτρα με σκοπό να περάσουμε μια ολόκληρη μέρα κοντά σε ανθρώπους που την γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα! Αυτή η ξεχωριστή επίσκεψη έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να ανακαλύψουν τους θησαυρούς της μουσικής με τον πιο φιλικό και ευχάριστο τρόπο!

Στο “ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ” πιστεύουμε στην αξία της μουσικής εκπαίδευσης και θεωρούμε πραγματικά πολύτιμη την συμβολή της στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών μας! Αυτή η επίσκεψη αποτελεί ένα μικρό βήμα προς την ανακάλυψη των ταλέντων τους και την δημιουργία ενός διαχρονικού δεσμού με την μουσική!

Τα παιδιά του ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ και του ΠΡΟΝΗΠΙΟΥ μας είχαν σήμερα την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά πολλά μουσικά όργανα και να δοκιμάσουν να παίξουν την δική τους μουσική! Με την καθοδήγηση των καθηγητών του ωδείου, έπαιξαν βιολί, κιθάρα, τύμπανα και απόλαυσαν μια πολύ όμορφη επίδειξη στο πιάνο! Οι καθηγητές του ωδείου μάς υποδέχτηκαν με χαμόγελο και μοιράστηκαν με τα παιδιά την αγάπη τους για τη μουσική, μαθαίνοντάς τους τα μυστικά κάθε μουσικού οργάνου.

Ο χώρος γέμισε με μελωδίες καθώς οι παιδαγωγοί του σχολείου μας τραγούδησαν μαζί με τα παιδιά και μας παρουσιάσαν ένα συγκινητικό χορευτικό με την συνοδεία του πιάνου και της παιδικής χορωδίας!  Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η αίθουσα γέμισε με τεράστια χαμόγελα και χειροκροτήματα!!!

Παίρνοντας μαζί μας όμορφες νότες και πλούσια συναισθήματα, αποχαιρετίσαμε το ωδείο με την υπόσχεση να επιστρέψουμε σύντομα! Ευχαριστούμε πολύ το Ωδείο Σωτηροπούλου για την φιλοξενία και για αυτή την ιδιαίτερη εμπειρία που έζησαν τα παιδιά!