Αερόστατο | Νηπιαγωγείο – Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα – ArchaeoLab Patras (Το Διάστημα)

Απρίλιος 15, 2022από Το Αερόστατο

Νηπιαγωγείο | ArchaeoLab Patras | Το Διάστημα (Εκπαιδευτικό προγράμματα)

https://toaerostato.gr/wp-content/uploads/2022/04/ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ_Το-Διάστημα_cover_FB_FR_F.png

Ένα ταξίδι στον χρόνο, στην τέχνη και στην επιστήμη ξεκινά για τα παιδιά του ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ και του ΠΡΟΝΗΠΙΟΥ , που στα πλαίσια των θεματικών projects αυτού του μήνα, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δύο εντυπωσιακά εκπαιδευτικά προγράμματα, σε συνεργασία με το εργαστήριο αρχαιολογίας και τέχνης Archaeo Lab. Τα παιδιά, με την συμμετοχή των παιδαγωγών του ΑΕΡΟΣΤΑΤΟΥ, επισκέφθηκαν αυτές τις εβδομάδες το Archaeo Lab στην Πάτρα για να γνωρίσουν την ιστορία των Δεινοσαύρων και να μάθουν τα μυστικά που κρύβει το Διάστημα!

Εκεί, σε έναν χώρο γεμάτο με ιδιαίτερα υλικά και ενδιαφέρουσες εικόνες, μας υποδέχθηκαν με ένα τεράστιο χαμόγελο οι αρχαιολόγοι του Archaeo Lab , η κα. Αλέξανδρα και η κα. Άλκιστις και μας έκαναν αμέσως να καταλάβουμε πως αυτή η μέρα θα είναι γεμάτη με πολλές εκπλήξεις

  • ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
    Θεματική: Το Διάστημα (15 Απριλίου 2022)

Στο πλαίσιο μιας εκπαιδευτικής εβδομάδας αφιερωμένης στο διάστημα και τους πλανήτες, σήμερα τα παιδιά του ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ συμμετείχαν σε ένα υπέροχο διαδραστικό πρόγραμμα, με σκοπό να ανακαλύψουν το σύμπαν, τον τρόπο που λειτουργεί και φυσικά τα μεγάλα μυστικά που κρύβει!

Ταξιδεύοντας με την φαντασία μας ως την άκρη του ηλιακού μας συστήματος, περάσαμε από όλους τους πλανήτες και γνωρίσαμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός! …για παράδειγμα, δεν είχαμε ποτέ φανταστεί πως ο Ουρανός έχει γύρω του ένα καταπράσινο δακτυλίδι που τον κάνει να ξεχωρίζει απ’ όλους τους άλλους πλανήτες! ή ότι ο Κρόνος κάνει τον πιο δυνατό και περίεργο ήχο και το μεγαλύτερο δακτυλίδι του λέγεται Τιτάνας…! Βέβαια το ταξίδι μας δεν σταμάτησε εκεί, μιας και με την βοήθεια της κας. Αλεξάνδρας το διαστημόπλοιο μας προσγειώθηκε και πάλι στην αγαπημένη μας Γη!

Ζωγραφίσαμε, γεμίσαμε με αμέτρητη χρυσόσκονη και φτιάξαμε την δική μας “Διαστημική Σούπα”, που εκτός από τα πολύχρωμα υλικά της, είχε και την πιο περίεργη μορφή! Το ταξίδι μας βέβαια δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί έτσι απλά… Λίγο πριν τελειώσει η περιπέτειά μας σε αυτό τον υπέροχο χώρο, μας περίμενε μια απίστευτη αποστολή-έκπληξη! …μα τι καλύτερο από μια αληθινή εκτόξευση πυραύλου!!! Χρησιμοποιώντας την δύναμη του σώματος μας και του αέρα (και φυσικά τις γνώσης μας για τα διαστημόπλοια και του πυραύλους), βγήκαμε στον όμορφο κήπο του Archaeo Lab και είδαμε από κοντά τον δικό μας πύραυλο να εκτοξεύεται στον ουρανό!!!

Αυτή την εντυπωσιακή μέρα όλα τα παιδιά πέρασαν τέλεια, γνωρίζοντας υπέροχους ανθρώπους που αγαπούν πραγματικά αυτό που κάνουν, αλλά ακόμα περισσότερο αγαπούν το να μεταφέρουν την χαρά της ανακάλυψης και την μαγεία της γνώσης!

Ευχαριστούμε πολύ το εργαστήριο αρχαιολογίας και τέχνης Archaeo Lab για την φιλοξενία και για τα εντυπωσιακά εκπαιδευτικά προγράμματα που συμμετείχαν τα παιδιά!!! Ανυπομονούμε να σας ξαναδούμε…